Vig Festival går videre med alternative koncerter: - Vi vil vise flaget

Selvom festivalen i Vig er aflyst, vil folkene bag alligevel afholde mindre koncerter. De venter på konkrete retningslinjer, men det ser lyst ud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der kommer med stor sandsynlighed alligevel til at være fadøl og livemusik i Vig, på trods af at den årlige festival er aflyst.

Bestyrelsen bag den nordvestsjællandske festival har nemlig besluttet at lave to koncertdage med begrænset adgang, hvis det kan gennemføres i henhold til retningslinjerne.

- Vi vil gerne lige vise flaget. Vi synes, det er for meget, hvis der ikke skal ske noget i Vig på de her festivaldage, som vi er vant til, siger festivalens bestyrelsesformand, Lars Gjerlufsen.

Han håber, at alternativet til festivalen kan holde både gæster og frivillige ved ilden.

Afventer konkrete retningslinjer

Ifølge formanden arbejder holdet bag festivalen determineret for, at den alternative løsning bliver til virkelighed.

Planen er at afholde tre koncert både fredag den 9. juli og lørdag den 10. juli, hvor Vig Festivalen ellers skulle have været afholdt. Her vil et begrænset antal billetter blive sat til salg til hver dag.

- Det koncept, vi arbejder med, er, at vi vil prøve at genskabe en festivaldag. Det bliver så ikke flere dage som normalt på en festival, men bare en enkelt dag, forklarer han.

- Vi synes, det er for meget, hvis der ikke skal ske noget i Vig på de her festivaldage, som vi er vant til, siger Vig Festivals bestyrelsesformand, Lars Gjerlufsen, der sammen med resten af bestyrelsen arbejder hen mod to koncertdage som alternativ til den aflyste festival.
- Vi synes, det er for meget, hvis der ikke skal ske noget i Vig på de her festivaldage, som vi er vant til, siger Vig Festivals bestyrelsesformand, Lars Gjerlufsen, der sammen med resten af bestyrelsen arbejder hen mod to koncertdage som alternativ til den aflyste festival. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Da Folketingets partier – på nær Nye Borgerlige – præsenterede deres seneste genåbningsaftale i starten af sidste uge, fik det med det samme landets større festivaler til at aflyse. Herunder også Vig Festival, der allerede havde solgt 14.000 billetter.

I de foreløbige retningslinjer fremgår det nemlig, at udendørs arrangementer som festivaler står til at kunne tage imod op til 2.000 gæster indtil 1. august. Gæsterne skal desuden inddeles i sektioner af maksimalt 200.

Meget mere konkret er der dog ikke blevet meldt ud, men Kulturministeriet har tidligere oplyst til TV2 ØST, at ministeriet i løbet af denne uge mødes med interessenter fra branchen, hvor de foreløbige retningslinjer vil blive drøftet frem mod den næste genåbningsaftale, der planmæssigt træder i kraft 21. maj og vil indeholde de endelige retningslinjer.

Dem venter Lars Gjerlufsen og resten af bestyrelsen også på.

- Vi skal have svar på, hvordan sektionerne skal være lavet, hvor meget afstand der skal være mellem dem, og om de frivillige tæller med i antallet. Så det er meget lavpraktik, men noget, der skal være styr på, siger han.

Meget skal gå galt

Selvom de fleste danskere nok er indstillet på, at det bliver endnu en festival-løs sommer, ligesom flere måske også afholder sig fra større forsamlinger og lignende, så længe alle ikke er vaccineret, så tror Lars Gjerlufsen på, at de to festivaldage vil tiltrække folk.

- Vi håber selvfølgelig, vi kan få lavet så spændende et program, så folk vil stå i kø for det. Det bliver jo et begrænset antal billetter, vi kan sætte til salg – måske 1.800 billetter per dag eller sådan noget lignende, siger han.

Sammen med bestyrelsen arbejder han lige nu på blandt andet at få det vigtigste til at gå op i en højere enhed – nemlig musikken.

- Vi satser på at have noget mere konkret om en uge eller to. Så skulle vi gerne have et program klar, siger han.

I sidste ende bliver de konkrete retningslinjer dog det mest afgørende for, om den alternative festival reelt bliver til noget. Men meget skal ifølge Lars Gjerlufsen gå galt, for at de stopper planlægningen.

- Der skal ske nogle mærkelige ting for, at det ikke lader sig gøre. Med det, vi kan se nu, kommer vi til at gøre det, konstaterer han.

Koncertbilletterne vil blive sat til salg separat fra festivalbilletterne, som køberne kan beholde til næste års festival.