¨

Venstre mister formandspost i Odsherred

Foto: TV ØST

Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Socialdemokraterne i Odsherred Byråd sørger for at Venstres formand for kommunens børne- og uddannelsesudvalg Hanne Pigonska (V) bliver sat fra bestillingen.

- Hun har været mere optaget af at gennemføre Venstres synspunkter end at virke som formand for børne- og uddannelsesudvalget, siger Steen Egede Jensen (DF) til Venstrebladet.

Borgmester Thomas Adelskov (S) siger, han er ærgerlig over udviklingen, men at det ikke kunne være anderledes.

- Vi gav Venstre en udstrakt hånd med det udvalg, og så kuppede de et udvalg mere, nemlig børn- og ungeudvalget, siger han.

Flertallet vil indsætte Arne Mikkelsen (SF) som ny formand for børne- og uddannelsesudvalget, og Steen Egede Jensen (DF) overtager Arne Mikkelsens post som 1. viceborgmester.

Venstres Morten Egeskov er chokeret.

- Flertallet er vel bitre over, at de har tabt en lodtrækning om det særlige børn- og ungeudvalg, og de kan jo gøre, hvad de vil. Det gør de så, siger han.

Hanne Pigonska er til årsmøde hos Kommunernes Landsforening, men da Venstrebladet fangede hende på telefonen, var hun rystet og helt uforstående over for reaktionen.

- Det er helt vanvittigt. Hvis flertallet vil have samarbejde, går de da den fuldstændig modsatte vej lige nu, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App