Vallekilde kæmper om at blive Årets Landsby: Digitale påfund bliver hyldet

Den nordvestsjællandske landsby kæmper mod to andre byer om at blive Årets Landsby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kampen om at blive Årets Landsby spidser til.

Lige nu kæmper tre landsbyer nemlig om titlen, og en af dem ligger i vores område.

Det er den nordvestsjællandske landsby Vallekilde, som skal forsøge at hive titlen hjem. Landsbyen er oppe mod Over Jerstal i Sønderjylland og Ansager i Sydvestjylland 

Kendetegnet for de tre finalister i opløbet om at blive Årets Landsby 2017 er evnen til at udtænke digitale påfund i lokalsamfundet, hvor blandt andet Audiowalks, LAN-parties, QR-koder og lokale Facebook-grupper blomstrer i landsbyerne.

Digitale påfund bliver hyldet 

Og det er ildsjælenes digitale påfund, som bliver hyldet med prisen som Årets Landsby 2017, der uddeles for 21. gang i år. Bag prisen står Landdistrikternes Fællesråd og foreningen Landsbyerne i Danmark. 

- De tre lokalsamfund, der kæmper om at blive Årets Landsby 2017 er på hver sin måde eksempler på, hvordan lokal idérigdom i de danske landsbyer bidrager til at omdanne Danmark til en digital vindernation, udtaler Annette Vilhelmsen, der er formand for bedømmelseskommitteen og direktør for Tietgen, i en pressemeddelelse og fortsætter: 

- Landsbyerne viser med al tydelig, at det gode liv ikke opstår af sig selv. Det er resultatet af et hårdtarbejdende fællesskab af frivillige kræfter, som bruger teknologien til at udvikle og fremtidssikre deres landsby. Det er denne indsats, vi gerne vil hædre med prisen. Og evnen til at gribe og udvikle digitale muligheder er da også kendetegnende for de tre finalister.

Vinderen af Årets Landsby 2017 bliver kåret til sommer.

De tre finalister