Vallekilde er den skønneste by

Det er Vallekilde, der løber med sejren i konkurrencen: Årets Landsby for deres nye "tingsted". Sammen med titlen får de også et større pengebeløb.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Dommerpanelet har afgivet deres stemmer. Og de kunne altså ikke stå for Vallekilde og deres projekt. Her til aften blev sløret løftet for årets skønneste landsby i Odsherred Kommune, og her faldt valget på Vallekilde.

- Det er vi selvfølgelig meget stolte over, siger Lars Rydahl. 

I Vallekilde har de lave et nyt "tingsted" i et kratområde midt i byen. Der er blevet tyndet ud i krat og småtræer, der er blevet lagt flis på stien, og der er bygget betonborde og et bål, som man kan bage pandekager på. Og det var altså det, der skulle til for at vined.

Ud over den flotte titel, så får Vallekilde også 40.000 kroner, som byen kan bruge på forskønnelse.

Det er fjerde år i træk, at Odsherred Kommune har valgt at kåre årets landsby.

Rørvig får også en lille bid af kagen. De får 10.000 kroner til deres kælkebakkeprojekt.

De øvrige projekter:

Fælles for alle de fem byers projekter er, at de fornyer et område, der er fælles og centralt for mange i byen.

· Asnæs: Asnæs ønsker at renovere byparken i på Esterhøjvej i Asnæs, samt give stien op til hallen og skolen en makeover.

· Grevinge: Grevinge ønsker at etablere en sansehave på en brakmark mellem omfartsvejen og plejehjemmet. Sansehaven ligger på jord, som er ejet af Odsherredsforsyningen.

· Hørve: I Hørve er det menighedsrådet, der står bag landsbymakeoveren ved gadekæret, der ligger overfor kirken. Gadekæret er blevet renset op og nu ønsker borgerne at stedet bliver hyggeligt med borde, bænke, grill mv.

·  Rørvig: Rørvig vil lave en kælkebakke på bakken, der grænser op til Højsandspladsen/fodboldbanen. Samtidig vil man gerne have genskabt udsigten fra toppen af højsandet og etablere nogle naturtribuner.

Til næste år vil Odsherrede Kommune igen kåre årets landsby.