¨

Værested for tidligere alkoholikere i Vig fylder 10 år

- Det har hjulpet mig, så hvorfor skulle det ikke også kunne hjælpe andre? spørger formanden for Minerva, Allan Emmik Sørensen. Foto: TV ØST

Der er fødselsdag på programmet på Vendepunktet i Vig søndag eftermiddag. Værestedet fylder 10 år.

Der er foredrag og film, samvær til jul, nytår og påske, årlige ø-lejre, udflugter til Tivoli og Bakken – og altid tid til en kop kaffe.

På værestedet Vendepunktet i Vig er der behaglige rammer og god støtte for tidligere alkoholikere og stofmisbrugere samt deres pårørende til at skabe nemlig det – et vendepunkt. Og i dag har stedet eksisteret i ti år.

- Det er bare rart, du. Det havde vi ikke troet i starten, hvor det bare var to timer om ugen. I dag er det to dage. Nu håber vi også at få lov at have åbent i weekenden, fortæller formand Allan Emmik Sørensen fra foreningen Minerva, der står bag værestedet, og som selv har gået vejen mod et ædrueligt liv.

Guider misbrugere gennem systemet

I gennemsnit dukker der mellem 15 og 20 tidligere misbrugere op hver mandag og torsdag, og hver gang er samværet i højsædet.

- Det er et sted, hvor man kan være i fred og ro, men også hygge sig og deltage i arrangementer. Stedet her giver tryghed, og det giver noget til tilværelsen at komme herop for at bygge sig selv op igen, fortæller Allan Emmik Sørensen og tilføjer:

- Vi kan støtte dem, sørge for, at de får et socialt netværk og guide dem lettere igennem systemet, som godt kan være så indviklet, at nogen giver op på halvvejen.

Varm mad hver torsdag

Han var med til at starte værestedet op sammen med rusmiddelkonsulent Jens Peter Olesen, fordi der var behov for et sted for dem, der prøver at holde sig ædru.

- Jens Peter puffede til mig og andre i min situation, og vi gik i gang med at søge kommunen om tilskud og lokaler samt de daværende satspuljemidler fra staten, siger formanden for Minerva.

- Det har hjulpet mig, så hvorfor skulle det ikke også kunne hjælpe andre?

Vendepunktet holder åben hver mandag fra klokken 10 til 16 og hver torsdag fra klokken 10 til 20. Om torsdagen er det muligt at få et varmt måltid mad i bytte for et beskedent 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App