V afviser mere tvang

Venstre understreger, at brugen af tvang i psykiatrien skal minimeres, men afventer et udspil fra sundhedsministeren om brug af gummiceller og fiksering

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Venstre afventer sundhedsordfører Birgitte Josefsen et udspil i forbindelse med sundhedsministerens forslag om isolation af psykiatriske patienter i gummiceller samt tvangsfiksering af oppegående patienter.

Hun understreger dog, at brugen af tvang skal være så begrænset som muligt.

- Man skal altid begrænse brugen af tvang. Det ligger i den nuværende psykiatrilov, at man altid skal minimere brugen af tvang så meget som muligt. Man må ikke udøve tvang over for nogen, andet end hvis det er helt nødvendigt, siger Birgitte Josefsen og uddyber:

- I Venstre vil vi ikke være med til unødig tvang i psykiatrien, aldrig nogensinde. Men jeg har ikke set ministerens udspil, og derfor vil vi selvfølgelig forholde os konstruktivt til det udspil, der ligger, og så må man jo sætte sig ned og arbejde med forslaget og se, om man kan finde en politisk enighed om, om der skal justeres noget i psykiatriloven eller ej.

Birgitte Josefsen håber også, at et udspil fra ministeren kan opklare, om Venstre vil støtte op om brugen af gummiceller.

- Jeg har svært ved at forholde mig til, hvad der ligger i ordet gummiceller. Det lyder meget voldsomt, når man får præsenteret det, så derfor vil jeg meget gerne se sundhedsministerens udspil og få nærlæst det, siger hun.