¨

Upopulær affaldsordning

Foto: TV ØST

Uanset om man har en lille virksomhed -eller en stor, skal der betales affaldsgebyr. Sådan har det været i lidt mere end et år. Men nu er gebyret steget 40 procent, og det fået Odsherreds erhvervsliv til at se rødt. De vil have ordningen skrottet.

Indehaveren af  ”Jimmi´s Gulvservice” i Nykøbing Sjælland, Jimmi Mortensen, er træt af at blive tvunget til at bruge den lokale genbrugsplads.

-Det er klart en klods om benet, -siger Jimmi Mortensen

Hvor gulvmanden før kunne slippe med at betale et renovationsfirma for at hente og tømme en container, skal han i dag slippe mere end 13.ooo kroner om året. Det er omkring 5.000 kroner dyrere, end den private affaldshåndtering.

Gulvmanden er ikke alene om at ønske affaldsordningen smidt på lossepladsen. I Odsherred er der overvejende mindre erhvervsvirksomheder.

-Over 90 procent af vores virksomheder er meget små, og det påvirker dem meget at få en ekstraudgift på 12-14 tusinde kroner om året, -siger Erhvervschef Jes Wilhelmsen, Odsherred Erhvervsråd.

Nu spiller det lokale erhvervråd, sammen med Odsherreds borgmester, bolden tilbage til  miljøministeren. Ordningen skal ændres, -også til gavn for kommunens administration der skal tage sig af de mange ansøgninger fra de virksomheder der hvert år forsøger at blive fritaget for ordningen:

-Sidste år var der mere end  600 der søgte om fritagelse-siger Erhvervschef Jes Wilhelmsen.

Håbet er nu, at få loven smidt i skraldespanden, eller i det mindste, at få den til at passe bedre med virkeligheden I Odsherred

-Det lugter af at man har lavet en bureaukratisk opbygning med den her ordning, -og man kunne gøre det meget mere enkelt, -siger Erhvervschef Jes Wilhelmsen, Odsherred Erhvervsråd.

01:45 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App