Unge i front i Odsherred

Det skal være fedt at være ung i Odsherred, og de unge skal selv gå forrest. Det skal en helt ny eliteuddannelse for kommunens teenagere hjælpe med.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

22 unge i alderen 14-19 år er i denne weekend samlet til workshop forskellige steder i Odsherred.. Formålet er at skabe en stærk ungdomskultur i kommunen.

- Det er usandsynligt sjovt at være med. Det er virkelig fedt, fortæller Lasse Aggerholm fra Vig, der er en af deltagerne på uddannelsen, som er blevet til i samarbejde mellem kommunen og en række foreninger.

Deltagerne er blevet udpeget af deres idrætsklubber, lærere og andre, der kan se potentialet. De fordeler sig på to forskellige linjer: Kulturmentor og Trænerspiren.

Trænerspirerne skal ende med at blive trænere og ledere i deres respektive klubber, mens kulturmentorerne skal arrangere events for unge.

-  Vi skal være motiverende og være rollemodeller. Det kunne jeg godt tænke mig at blive. Én, som jeg selv ville se op til, siger Isabella Sørensen, der skal bruge uddannelsen til at blive hjælpetræner i den badmintonklub, hun selv spiller i.

- De her unge kan være med til at få andre unge, der har det svært, drevet ind i fritidstilbuddene. Det kan skabe en synergi mellem de stærke og de lidt svagere unge, forklarer Christian Rottbøll, som er leder af ungdomsskolen i kommunen.

Ligesom i andre udkantskommuner flytter de unge i høj grad væk fra området. Projektet er også et forsøg på at gøre det positivt i stedet for negativt at vokse op i Odsherred.

Det nuværende forløb slutter den 1. marts. Derefter skal en ny gruppe af unge gennem uddannelsen Ung i Front.