Ung mor dræbt i trafikulykke - retssag mod spritbilist udsat

Retssagen mod en 23-årig mand, der var involveret i en dødsulykke i Asnæs, er mandag blevet udsat.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Siden 15. februar har en 23-årig mand siddet varetægtsfængslet for at have kørt frontalt ind i en modkørende bil i Asnæs, hvori der sad en lille familie.

Føreren af den modkørende bil, en 28-årig kvinde, mistede livet under ulykken, mens hendes etårige barn samt barnets 30-årige far blev alvorligt kvæstede.

quote Der var ikke en erkendelse i fuldt omfang

Sophia Rose Luxford, anklager

Sagen skulle have været for Retten i Holbæk tidligere i dag, mandag, men retssagen er nu blev udskudt.

- Den var sendt ned som en tilståelsessag, men der var ikke en erkendelse i fuldt omfang. Nu er sagen udsat på det grundlag, at der skal rejses en tiltale, forklarer anklager Sophia Rose Luxford.

Sagen var slået op som en tilståelsessag, fordi anklagemyndigheden forventede, at manden erkendte sig skyldig, og at der alene skulle tages stilling til straflængden. Derfor blev der ikke udformet et anklageskrift eller rejst tiltale mod manden.

Da den 23-årige mand mod forventning ikke har erkendt sig skyldig i fuldt omfang, skal anklageskriftet nu skrives, før en ny dato for retssagen kan fastsættes.

- Jeg skal tilbage og have lavet anklageskriftet og finde ud af, og i hvilket omfang, der skal indkaldes vidner, og hvad der skal ske. Derfra skal sagen berammes på ny, og hvornår det bliver, ved vi ikke på nuværende tidspunkt, fortæller Sophia Rose Luxford.

Flygtede fra ulykken med alkohol i blodet

Ulykken fandt sted en aften i februar, hvor den mandlige 23-årige bilist overhalede en forankørende bil på landevejen Rødhøj i Asnæs.

Den 23-årige kørte mellem 80 og 100 kilometer i timen og stødte frontalt ind i den modkørende familie, der fik fatale konsekvenser til følge. 

quote Efter anklagemyndighedens opfattelse er det en meget grov og alvorlig sag

Sophia Rose Luxford, anklager

Manden flygtede efterfølgende fra stedet, men blev senere på aftenen fundet og anholdt på Holbæk Sygehus, hvor en blodprøve viste en promille på mindst 1,16. Det vides ikke, hvilke skader han selv pådrog sig.

Anklager: En grov og alvorlig sag

Den 23-årige mand er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab, spirituskørsel og for at flygte fra ulykken.

- Efter anklagemyndighedens opfattelse er det en meget grov og alvorlig sag, siger anklager Sophia Rose Luxford.

Op til dagens retssag ønskede anklageren ikke at udtale sig om længden af fængselsstraffen, som anklagemyndigheden går efter.