¨

Ung kunstner får legat

Foto: TV ØST

23-årige Emil Skamstrup fra Odsherred har modtaget et legat på 10.000 kroner. Legatet gives hvert år til em ung kunstner fra kommunen.

Det er billedkunstens verden, som den 23-årige Emil Skamstrup bevæger sig i. Og det gør han så godt, at Odsherred Kommune har valgt at belønne ham med Ingrid Britta Christensens legat på 10.000 kroner.

Legatet uddeles hvert år til en ung kunstner fra kommunen, og i år var det et enigt kulturudvalg, der pegede på Emil Skamstrup som modtager.

Anerkendelsen og den dertilhørende kontante belønning blev overdraget i byrådssalen i Fårevejle. Med sig fik han ordene:

- Der er ingen tvivl om, at du har et kunstnerisk talent – og du er nu i fuld gang med at udvikle din kunstneriske praksis og karriere. Det vil vi gerne anerkende, sagde Søren With, der er formand for kultur- og folkeoplysningsudvalget.

Emil Skamstrup vil bruge pengene til en installation, der hedder "Monoconeidernes dans". Den skal efter planen udstilles side om side med kunstværker skabt af andre unge.

Udover nyheden om legaten fik Emil Skamstrup også en anden glædelig melding. Han er nemlig blevet optaget på Fyns Kunstakademi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App