Ulvsborg frygter lukning efter kommune-nej

Efter Odsherred Kommunes nej til at støtte Ulvsborg Historisk Værksted, frygter direktør Jakob Lamberth, at stedet må lukke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I 10 år har Ulvsborg Historisk Værksted fungeret som et levende museum, der udstiller den tidlige middelalder. Få besøgende har imidlertid givet dårlig økonomi, og derfor søgte de om penge til 2 nye projekter hos kommunen. Men det har Odsherreds kultur- og folkeoplysningsudvalg onsdag aften sagt nej til.

- Vi har truffet en ensstemmig beslutning om Ulvsborgs ansøgning på 1,4 millioner kroner. Det gjorde vi til trods for, at vi har stor sympati for Ulvsborg, men det er en selvejende institution, som vi ikke kan støtte med så mange penge, siger Helle Just Jensens (DF), næstformand i kultur- og folkeoplysningsudvalget Odsherred Kommune.

Uvis fremtid

Efter aftenens melding fra kommunen siger direktøren for oplevelsescenteret Ulvsborg at de formentlig må dreje nøglen om.

- Jeg er utrolig skuffet over, at Odsherred Kommune ikke ser potentialet i vores projekt derude. Vi har jo masser af unge og gamle, som har fantastiske oplevelser ude på Ulvsborgen. Hvad, der skal ske i fremtiden, må vi se. Måske flytter vi kommune, måske lukker vi ned, måske finder vi en tredje eller fjerde løsning. Det ved vi ikke endnu, siger Jakob Lamberth, direktør, Ulvsborgs Historisk Værksted.

Museet havde blandt andet søgt penge til at lave en skoletjeneste og et beskæftigelsesprojekt.