¨

Ulovligt gebyr på dankort

Foto: TV ØST

En kiosk-ejer i Hørve er så træt af, at kunderne kommer ind og hæver penge i hans kiosk, at han har indført et dankortgebyr på 10 kroner, hver gang kunderne stikker dankortet i terminalen.

- Jeg har omkring 100 notaer om dagen. Det er dobbelt så mange, som jeg plejer at have. Og så prøvede jeg egentlig bare at sætte en stopper for det. Sådan siger kioskejer Birger Nielsen i dag til TV2 Øst, da vi besøger ham i kiosken i Hørve.

Kunderne er blevet godt sure, efter at Birger Nielsen har lagt et gebyr på 10 kroner på hver dankort-transaktion i kiosken, men der er en god forklaring.

- Jeg kommer til at betale 35.000 kroner i abonnement for den terminal næste år, siger Birger Nielsen. Prisen for at have et dankort-abonnement afhænger nemlig af, hvor mange transaktioner, der er. Og her har Birger Nielsen fået et problem. Efter at endnu en bank for få måneder siden lukkede en hæveautomat i den lille by, kommer kunderne væltende ind i Birger Nielsens kiosk Satelitten, ikke for at købe, men for at hæve penge, evt. camoufleret ved køb af en pakke tyggegummi. Og det er ikke godt for Birger Nielsen.

- Jeg kan simpelthen ikke holde til den udgift, hvis ikke også jeg tjener noget. Når folk kommer herind og køber en pakke cigaretter til 16 kroner, så er det, jeg tjener mindre end 1,5 kroner. Og det koster mig over 1,5 krone i gebyr, hver gang en kunde betaler med dankort. Dvs. at jeg sætter bare til på sådan en handel, siger Birger Nielsen.

Der er dog et problem for Birger Nielsen - det er helt ulovligt at pålægge kunderne gebyret for dankorttransaktionerne, og derfor trak han i dag gebyret tilbage.

- Jeg ville blot rejse debat omkring problemet, og venligt fortælle folk, at det er en fin ting at have lidt kontanter i lommen, når man går ind i kiosken, siger han i dag.

03:58 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App