Ukendte kalkmalerier dukket op

Hidtil ukendte kalkmalerier er dukket op under en restaurering af Rørvig Kirke. Nu skal de dog dækkes til igen, fordi de er for dyre at restaurere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var noget af et syn, der mødte malersvend John Christensen, da han for nylig var i gang med arbejdet i Rørvig Kirke. For da de bankede den gamle kalk af, dukkede der pludselig nogle hidtil ukendte kalkmalerier op.

- Jeg er helt oppe at køre. Det er ligesom at finde en guldskat. Normalt maler vi mest bare sommerhuse, og der finder man ikke sådan noget, så det var ret specielt, da de her kalkmalerier dukkede op, lyder det fra John Christensen, der i sine mere end 40 år som maler aldrig har fundet noget så særligt.

Mørtel skal passe på malerierne

Ifølge ham forestiller kalkmalerierne motiver af blandt andet en engel, der bærer på et barn, men selv om de aldrig har været fremme før, så er det planen, at de skal dækkes til igen.

- Noget af det bliver bevaret, mens resten bliver dækket til igen, fordi det er ret dyrt at restaurere. Til gengæld bruger vi noget specielt mørtel, der passer på malerierne, siger John Christensen, der er ansat hos firmaet Hansen og Nielsen. 

Nationalmuseet har også været forbi og taget billeder af kalkmalerierne, og det kommer der formentligt en fotoreportage ud af. Restaureringen af kirken har været planlagt længe, og det er endnu uvist, om fundet af malerierne kommer til at udskyde genåbningen, der efter planen skal være 23. februar.