Ubrugelig boldbane til 3,4 millioner

I Asnæs har den lokale boldklub nu ventet siden november på at kunne tage deres nye kunstgræs-bane i brug. Men banen er ubrugelig på grund af ukrudt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Den nye fodboldbane i Asnæs skulle have været Odsherreds stolthed. I stedet er den blevet lidt af en skuffelse.

 

 -  Den skulle have været klar sidste efterår. men der kom noget i vejen, fortæller Kultur- og fritidskonsulent i Odsherred Kommune, Bent Holmegaard.

 

Det, der kom I vejen, var ukrudt. En kunstgræs-bane har ellers netop den fordel, at der ikke skal slås græs eller luges ukrudt. Og derfor har kommunen og Asnæs Boldklub investeret 3,4 millioner i lige netop sådan en bane som erstatning for boldklubbens bane ved Stadionvej, hvor kommunen vil bygge et nyt plejehjem.

 

 - Kunstgræs-baner kan bruges hele året, så du slipper for grusbaner om vintereb. Du kan feje den og salte den, så den altid er til at spille på, forklarer Bent Holmegaard Hansen.

 

Det er firmaet Unisport Scandinavia, der har leveret banen, og som nu er gået i gang med at fjerne kunstgræsset igen for at komme ukrudtet til livs. Men firmaet mener ikke, at de selv bærer ansvaret for problemet. De har anlagt en voldgiftssag mod deres underleverandør, Jord Beton og Anlæg i Højby. En undersøgelse af jorden skal nu først fastslå, hvem der skal betale omkostningerne for fadæsen. Imens må boldklubben væbne sig med tålmodighed.

 

 - Vi håber da, at entreprenørerne kan få afgjort sagen her inden for en 14 dage og at de så skynder sig lidt med at udbedre skaden, så vi kan være klar til vintersæsonen. Så spillerne kan få det rigtige sted at boltre sig på og få den plads tilbage, de egentlig har gået og manglet, siger Bent Holmegaard Hansen.

 

Hverken Asnæs Boldklub eller leverandørerne har ønsket at udtale sig, før voldgiftssagen er afgjort. Rapporten, der skal afgøre sagen, forventes færdig omkring den 15. august.