Tyve stjal sjældne duer fra entusiast

25 meget sjældne og uerstattelige duer er blevet stjålet sankthansaften i Højby. Ejeren tror ikke på, at fuglene kan sælges.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Tabet er uerstatteligt. Jeg bliver tosset af at tænke på det.

Sådan lyder reaktionen fra 53-årige Søren Jensen, der søndag aften havde indbrud i sit hjem, hvor indbrudstyven stjal 25 sjældne sydtyske paveduer og deres æg.

Formentligt eneste samler i Danmark
Søren Jensen er angiveligt den eneste i Danmark, der har de sjældne duer, og alt i alt er der kun 4 samlere på verdensplan der holder dem.

Selv har Søren Jensen haft duerne, siden han var barn, og han har ikke skiltet med fuglene, der holdes indendørs og ikke har været udbudt til salg eller været udstillet de sidste 17 år.

- Det værste af det hele er, at jeg ikke aner, hvem der kan have glæde af de fugle, siger han til TV2 ØST.

Tyv havde plan
Indbruddet skete sankthansaften mens Søren Jensen var ude af huset til et arrangement. Og det bærer samtidig præg af at have været planlagt.

Indbrudstyven har således haft bure med til transport, og alt er tilsyneladende foregået kontrolleret og uden hastværk. Der er således ikke nogen tegn på, at fuglene har lidt nogen form for overlast.

- Det eneste spor, som tyven har efterladt er sine fodspor i bunden af fugleburet, siger Søren Jensen.

Politiet: håber tyvene har forstand på det
Hos Midt- og Vestsjællands Politi arbejder man nu med efterforskning af sagen.

- Vi leder selvfølgelig efter flere spor i sagen – men umiddelbart virker det mærkeligt. Fuglene er jo efter alt at dømme også svære at afsætte, da de er så specielle, siger Martin Bjerregaard til TV2 ØST.

Han håber for fuglenes skyld, at det er nogen med forstand på dem, der står bag tyveriet, da de kræver specialiseret pasning.          

Fuglene har en værdi på det åbne marked på omkring 400 kroner stykket. Men det er de færreste, der er interesserede i at sælge fuglene, siger Søren Jensen.

Han frygter derfor for, om han kan genskabe sin bestand.