Tyve stjal mad og slik fra lejr for børn

Natten til tirsdag var der indbrud i Odsherreds Rideklub. Tyvene stak af med mad og slik, som skulle bruges på en ridelejr for børn

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En eller flere tyve har natten til tirsdag stjålet mad og andre fornødenheder fra Odsherreds Rideklub. Det er anden gang på kort tid, rideklubben er blevet bestjålet.

Fra mandag til onsdag er der ridelejr for mini- og juniorryttere i Odsherreds Rideklub. I den forbindelse var der købt mad, slik og andre fornødenheder ind til de 30 børn og 18 voksne, der deltager i lejren. Men i løbet af natten til tirsdag er nogen brudt ind i det hus, hvor alle varerne var opbevaret.

quote Det er helt åndssvagt. De har stjålet slik og mad og kontanter

Lisbeth Mortensen, Odsherreds Rideklub

- Det er helt åndssvagt. De har stjålet slik og mad og kontanter, fortæller Lisbeth Mortensen, der er formand for Odsherreds Rideklubs bestyrelse.

For få dage siden var tyve også på spil. Her forsvandt blandt andet børnenes sodavand og grillpølser, de voksnes bøffer, blomsterdekorationer og selv gasflasker.

Lisbeth Mortensen Hun er meget træt af, at rideklubben nu igen er blevet bestjålet og undre sig over, hvem det er, der vil stjæle mad og husholdningsartikler.

- De har også stjålet køkkenrulle og toiletpapir, fortæller hun.

Sov meget tæt på

Mette Strandgaard, der er ansvarlig for juniorrytterne på ridelejren, fortæller, at de omkring 50 deltagere sov meget tæt på den bygning, hvor maden og slikket stod. Det er en hytte med stråtag, som i dagligtale bliver kaldt kiosken, som tyvene brød ind i.

Artiklen fortsætter under billedet.

Døren til hytten blev brudt op ved nattens indbrud. 
Døren til hytten blev brudt op ved nattens indbrud.  Foto: Mette Strandgaard

- De har stjålet for omkring 3.000 kroner mad og slik og chips, fortæller Mette Strandgaard, der forklarer, at deltagerne sover i campingvogne lige i nærheden af hytten.

- De har brudt en dør op, der ligger få meter fra, hvor vi sover, siger hun.

Hjælp fra de lokale butikker

Da ridelejrens deltagere vågnede tirsdag morgen, måtte de nøjes med at spise syltetøjsmadder til morgenmad. Men i løbet af dagen har arrangørerne fået hjælp til at bespise de sultne ryttere.

Tre lokale dagligvarebutikker er nemlig gået sammen om at hjælpe deltagerne med at få noget at spise. Det er SuperBrugsen i Vig, Dagli’Brugsen Vig Lyng og SuperBrugsen i Asnæs, der har besluttet at donere mad og andre fornødenheder til ridelejren.

Artiklen fortsætter under billedet.

Frokosten blev reddet af tre lokale dagligvareforretninger. 
Frokosten blev reddet af tre lokale dagligvareforretninger.  Foto: Mette Strandgaard

- Vi har fået pålæg til frokosten og noget til morgenmad i morgen, og omkring klokken 16.30 kommer der en sending med slik og sodavand, fortæller Mette Strandgaard tirsdag eftermiddag.

Hun er meget glad for den hjælp, rideklubben har fået.

- Det er megasejt, siger hun.

Det er ikke første gang

Tyveriet natten til tirsdag er desværre ikke første gang, rideklubben er blevet udsat for tyveri. Natten til søndag den 30. juni blev der stjålet meget store mængder mad, der var indkøbt til et stort ridestævne, som blev afholdt fra torsdag til søndag i sidste uge.

Ridestævnet D4-horseshow har udviklet sig til en tradition, hvor ryttere og hesteinteresserede fra hele landet medvirker med deres familier.  

I år var der tilmeldt 220 heste til stævnet, og der blev stjålet mad til bespisning af deltagerne for et større, firecifret beløb.