¨

Tyve på rov i sommerhuse

Foto: TV ØST

I Odsherred foretrækker tyvene sommerhuse frem for helårshuse. Det seneste år har der været en større stigning i antallet af indbrud i sommerhuse.

 I 2015 var der 312 indbrud i sommerhuse i Odsherred. Det er en stigning på 19,5 procent i forhold til året før.

Helt modsat går det for de fastboende. Her er antallet af indbrud i villaer faldet hele 46 procent, fra 141 indbrud i 2014 til blot 76 i 2015.

Bekymret borgmester

Odsherreds borgmester Thomas Adelskov (Soc.dem.) er bekymret for den stigende kurve i sommerhus indbruddene.

- Jeg vil opfordre borgerne i vores sommerhusområder til at holde et vågent øje med hinandens ejendomme og uregelmæssig trafik og adfærd, særligt i vintermånederne, hvor der ikke er meget aktivitet og beboelse i sommerhusområderne. Opdager man usædvanlig eller mistænkelig adfærd, skal man kontakte politiet, lyder opfordringen fra Thomas Adelskov i en pressemeddelelse.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er politidirektøren tilgengæld glad for, at antallet af indbrud i villaer er faldet

- Vi er meget tilfredse med, at kurven for indbrud i privat beboelse har fået et så tydeligt knæk. Faldet i antallet af indbrud gør dog ikke, at vi hviler på laurbærrene. Uanset det kraftige fald har vi stadig mange indbrud, og derfor vil indsatsen også fortsætte i 2016 i tæt samarbejde med kommuner, grundejerforeninger og mange andre interessenter, siger politidirektør Anne Tønnes.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App