¨

Tvist om ulovlig undervisning

Foto: TV ØST

Odsherred Kommune har tilsyneladende i næsten tre år sendt elever ulovligt til undervisning på produktionsskole i Asnæs

Odsherred Kommune har i knap tre år sendt elever til undervisning i Nordvestsjællands Produktionsskoles (NV-Pro) erhvervsklasse i Asnæs.

Den ordning er tilsyneladende ulovlig, skriver dagbladet Nordvestnyt.

NV-Pro må ikke få statstilskud for disse elever og ifølge Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen i Ministeriet for Børn og Undervisning må folkeskole-elever kun deltage i kortere undervisningsforløb på en produktionsskole. Produktionsskoler må nemlig ikke stå for »egentlig folkeskoleundervisning«.

Borgmester Thomas Adelskov (S) har udtalt til dagbladet Nordvestnyt, at erhvervsklassens elever modtog folkeskoleundervisning i ungdomsskolen.

Men den daværende ungdomsskole-leder, Palle Jørgensen, kan ikke bekræfte dette.

      - Vi havde købt produktionsskolen til at tage vare på undervisningsopgaven. Ungdomsskolen var bare tilsynsførende med prøverne og det pædagogiske indhold. Vi indberettede til ministeriet om prøverne, fortæller Palle Jørgensen til dagbladet Nordvestnyt.

I en evalueringsrapport fra 2010 hed det i indledningen, at erhvervsklassen var et samarbejde mellem Odsherred Kommune og produktionsskolen. Ungdomsskolen blev slet ikke nævnt i indledningen. Af rapporten fremgik det i øvrigt, at samarbejdet mellem produktionsskolen og ungdomsskolen knirkede.

Avisen har forgæves forsøgt at få kommentarer fra NV-Pros forstander Henrik Bendixen og kommunedirektør Gitte Løvgren.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App