¨

Tre kommuner strides om millionregning

Foto: TV ØST

Odsherred, Holbæk og Kalundborg Kommune kan ikke blive enige om, hvem der skal betale en regning på 5,1 millioner kroner i en sag om anbringelse af børn.

Odsherred Kommune kræver godt 5,1 millioner kroner retur fra Holbæk og Kalundborg Kommuner for anbringelse af seks børn, skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

Refusionssagerne er orienteringspunkt, når Børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred tirsdag træder sammen.

Tre gange har Holbæk Kommune, ifølge dagsordenen, hjemgivet børn, selv om der fortsat var behov for anbringelse uden for hjemmet. Odsherred Kommune har derfor, efter modtagelse af sagen, måttet genanbringe børnene - og kræver derfor refusion.

Sagen, der vedrører Kalundborg, drejer sig om tre børn, som i april 2013 blev anbragt uden for hjemmet uden forældrenes samtykke. Her er anmodet om refusion, fordi familien »har været bosat i Kalundborg Kommune i adskillige år«, ligesom der har været »mange bekymrende underretninger på de to ældste børn«.

Sagerne er trukket unødigt ud, mener formand for Børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred Steen Egede Jensen (DF).

- Kalundborg-sagen har ligget i Ankestyrelsen i halvandet år. Det er noget pjat, man ikke kan tale sammen og finde en løsning, siger Steen Egede Jensen til Nordvestnyt.

Børne- og kulturdirektør i Kalundborg Hanne Dollerup kalder det »ærgerligt«, at kommunerne ikke kan nå til enighed, så en sag ender i Ankestyrelsen.

- Men sådan er spillets regler, siger Hanne Dollerup.

I Holbæk Kommune fortæller direktør Kenn Thomsen, at kommunen er villige til at have en dialog med Odsherred om problematikken:

- Vi har tænkt os at se seriøst på det her, når vi får en henvendelse fra Odsherred Kommune. Jeg kan selvfølgelig undre mig lidt over, at det er på den politiske dagsorden, uden vi ledelsesmæssigt har haft kontakt, siger Kenn Thomsen til avisen.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App