Træt af tang

Grundejerforeningerne i Odsherred Kommune er trætte af, at kommunen ikke fjerner tang fra udvalgte steder på stranden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Odsherred Kommune bryster sig af at være den største sommerhuskommune i landet. Derfor undrer det sommerhusejere i området, at kommunen ikke gør mere for at holde strandene pæne. Strandene er fyldt med tang.

- Sommerhusejerne synes, at kommunen gør for lidt for at markere sig som turistkommune. Vi er jo meget afhængige af økonomi, turister og sommerhusejere, og så er strandene et utrolig synligt tegn på, om man vil gøre noget for at lokke folk til, siger formanden for sommerhusejerne i Odsherred, Hans Glendrup.

Møde med kommunen
Derfor var 150 repræsentanter, fra de 310 grundejerforeninger der er i Odsherred Kommune, mødt op til møde med kommunen i dag. De skulle blandt andet diskutere tang

- Det ligner jo et månekratter nu. Det er næsten et overgreb på stranden, siger Erik Holbæk fra grundejerforeningen Pedersminde

Politikerne erkender, at tangen er et problem. Derfor har de fundet 75.000 kroner, som borgerne kan søge, hvis de selv vil være med til at rydde op. Men foreningerne mener ikke, at de har været godt nok informeret om de penge

- Det tager jeg jo til efterretning, at det ikke er nået ud til foreningerne. Vi går jo ind og evaluerer det her, siger Annelis Stamm (F), formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred.

Der skal passes på miljøet
Kommunen understreger dog, at det er begrænset, hvor meget tang de må fjerne. Det skyldes EU-regler om naturbeskyttede områder.

- Der hvor de har bedt at fjerne tang, der kan vi ikke bare fjerne det. Det skyldes, at det er et Natur 2000 område, som er et område, vi skal passe på. Derfor har vi en international forpligtelse til at bevare landskabet, som det er, siger Annelis Stamm (F).