Træ væltede ned over barn - kommune slipper for straf

Odsherred Kommune kan ifølge politiet ikke pålægges et strafferetligt ansvar. Sagen lægges i bunken med afsluttede sager.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 4-årig pige kom slemt til skade, da et træ tilhørende Odsherred Kommune væltede den 16. februar 2020.

Træet væltede i kraftig blæst ned over en sti ved Nykøbing Sjælland Svømmehal. Det otte meter højt træ knækkede og ramte den fireårige pige og hendes mor. Pigen blev hårdt kvæstet ved ulykken.

Politiet oplyser nu til Nordvestnyt, at kommunen ikke pålægges et strafferetligt ansvar, og sagen nu lægges i bunken med afsluttede sager.

- Politiet har foretaget besigtigelse på ulykkesstedet af blandt andet det væltede træ samt afhøring af familien for at få klarlagt omstændighederne ved ulykken. Det har resulteret i, at politiet nu har indstillet efterforskningen i sagen, idet der ikke er rimelig formodning om, at der er begået noget strafbart, siger Martin Bjerregaard, fra Midt- og Vestsjællands Politi til Nordvestnyt.

Midt- og Vestsjællands Politi har tidligere oplyst til TV2 ØST, at de rapporter, som blev optaget i forbindelse med ulykken ikke så meget havde til formål at fastslå noget strafansvar, men at den måske kan danne baggrund i en eventuel erstatningssag.