To kvinder overrasket af indbrudstyve i eget hjem: - Det er alvorlige sager

Politiet opfordrer folk til at holde øje med ulåste døre og åbne vinduer for at undgå, at uvedkommende uhindret sniger sig indenfor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To kvinder på Sjælland fik sig en væmmelig overraskelse, da en indbrudstyv i begge tilfælde uhindret sneg sig indenfor hjemme hos kvinderne i Fårevejle Stationsby og Greve.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Ved begge tilfælde havde indbrudstyven nem adgang til ejendommen, fordi døren og vinduer stod åbne i sommervarmen.

quote Det er alvorlige sager, fordi det bliver betragtet på samme måde som et indbrud i den klassiske forstand

Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi

- Det er typiske sager, man ser i sommertiden, hvor folk lader døre og vinduer stå åbne. Det er selvfølgelig meget forståeligt, men vi opfordrer folk til at opholde sig, hvor man enten kan se indgangen til huset eller andre adgange til huset, hvis der skulle komme nogle fremmede mennesker ind, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet modtog den første anmeldelse onsdag klokken 09.19 fra en 69-årig kvinde fra Greve, efter hun tirsdag cirka klokken 12.00 havde fået uventet besøg af en fremmed mand, der var gået ind ad hendes ulåste hoveddør. Manden var ifølge politiet kommet helt ind i kvindens stue, hvor han spurgte den 69-årige om vej til en adresse.

Det kunne kvinden dog ikke hjælpe ham med, hvorefter han forlod stedet. Efterfølgende opdagede kvinden, at hun manglede cirka 1.600 kroner fra sin pengepung. Hun mistænkte den fremmede mand for at have stjålet penge. Manden beskrives som cirka 35 år, østeuropæisk af udseende, cirka 160 centimeter høj, spinkel af bygning, mørkt mellemlangt hår og talte engelsk med accent.

Hørte en skuffe blive åbnet

Lidt senere klokken 10.49 anmeldte en 35-årig kvinde fra Fårevejle Stationsby, at hun havde overrasket en fremmed mand på sin bopæl. Efter et bad havde hun åbnet hoveddøren for at lufte ud, da hun pludselig hørte en skuffe blive åbnet.

Den fremmede mand stod ved skuffen i køkkenet, hvor hun opbevarede sin pengepung, som gemte på et større antal kontanter, som den fremmede mand tog med sig, da han flygtede fra stedet i ukendt retning.

Kvinden beskrev den mistænkte mand som cirka 40-50 år, 175-180 centimeter høj, sort hår, skægstubbe, iført sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko.

Læs også
Flere borgere snydt – udgav sig for at være fra politiet
Læs også
Flere borgere snydt – udgav sig for at være fra politiet

Trods den åbne hoveddør havde manden angiveligt skaffet sig adgang til kvindens bopæl via en anden ulåst dør, og han nåede at undersøge flere skuffer, inden han stjal pungen fra en køkkenskuffe. 

Den mistænkte blev ikke fundet af den patrulje, der efter anmeldelsen blev sendt til området for at lede efter ham.

Begge kvinder har ifølge politiet det efter omstændighederne godt.

- Det er alvorlige sager, fordi det bliver betragtet på samme måde som et indbrud i den klassiske forstand, hvor en tyv, smadrer et vindue eller bryder en dør op. Og det bliver anset og takseret som alvorligt, siger Martin Bjerregaard.

Den særskilte bestemmelse i straffeloven sidestiller denne type sager, hvor man uhindret har adgang til en ejendom og stjæler, med indbrud. Loven trådte i kraft den 1. januar 2018, og hvis en person ender med at blive dømt skyldig, kan det give op til halvandet års fængsel.

Efter sagerne opfordrer politiet i denne varme sommertid til at holde øje med ulåste døre og åbne vinduer for at undgå, at uvedkommende uset og uhindret kommer indenfor. Lås dørene og sæt en sikringskrog på vinduerne, hvis man opholder sig udendørs i haven og ikke kan holde øje med adgangen til boligen.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.