Tjekker kanaler efter dødsulykke

Efter to dødsulykker på tre år i Kanalerne i Odsherred tjekker kommunen nu op på sikkerheden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De første timer af 2007 står lysende klare for Susan Lysholt fra Stenlille. Nytårsmorgen, da hun var på vej hjem fra arbejde, kørte hun nemlig galt og endte i kanalen på Grevinge Kanalvej i Odsherred. Det lykkedes Susan Lysholt at kravle ud af bilen og op på taget.

- På et tidspunkt tænkte jeg: hvis der ikke kommer nogen, så dør jeg, siger Susan Lysholt.

Hun sad på taget af bilen i flere timer, men blev reddet på land til sidst. Så heldig er det dog langt fra alle, der er. Så sent som i fredags mistede en 70-årig kvinde livet i en kanal tæt på Sidinge Dæmningen, og for tre år siden - samme nat som Susan Lysholt kørte galt - omkom en 57-årig mand i en af kanalerne.

Tal fra Dansk Autohjælp og Falck viser, at der er blevet trukket omkring 9 biler op af kanalerne det sidste år. Der er også sket flere personulykker.

- Vi har reddet en syv-otte stykker i land, siger beredskabschef Jens Larsen.

Nu vil Odsherred Kommune se på, hvordan ulykkerne kan undgås.

- Vi vil undersøge, om der er noget, vi kan gøre for at øge sikkerheden. Det gør vi blandt andet ved at se på ulykkesstatistik, siger Annelis Stamm, formand for Miljø- og Klimaudvalget i Odsherred Kommune.

Susan Lysholt er glad for at kommunen vil se på sagen, men hun har svært ved at forstå, hvorfor der skulle gå tre år, siden første dødsulykke skete.

- Jeg synes, at det er på tide, at de gør noget, men det undrer mig, at der ikke er sket noget før. Jeg håber, at der bliver sat ekstra autoværn op, siger Susan Lysholt.

Kommunen har allerede sat ekstra afskærmning op der, hvor den 70-årige kvinde mistede livet i fredags.