Tidligere elev stævner efterskole efter krænkersag

En tidligere elev på Odsherred Efterskole var udsat for overgreb fra en lærer og stævner nu skolen for at få sine skolepenge tilbage.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

137.738,20 kroner vil 20-årige Nicoline Lizzie Lund have tilbagebetalt fra Odsherreds Efterskole i Fårevejle, skriver dagbladet Nordvestnyt. Skolen nægter, og derfor stævner hendes advokat skolen inden for et par dage.

Dagbladet Nordvestnyt har set stævningens ordlyd, og her slås det fast, at skolens ledelse forholdt sig ansvarspådragende passive, da de blev bekendt med at en lærer havde blufærdighedskrænket den dengang 15-årige pige.

Ifølge stævningen betød sagen, at pigen blev udsat for alvorlige psykiske belastninger, og i forhold til skolens ansvar skriver advokaten i stævningen, at der var tale om en ung pige, der blev udsat for et overgreb af sin skolelærer, hvorefter hun havde det mod at gå til sin skoleleder, hvorefter hun oplevede, at sagen "... bliver fejet ind under gulvtæppet og hun bliver ignoreret og må fortsætte med i dagligdagen at skulle gå ved siden af den pågældende lærer."

Fem piger vandt i retten

Sagen begyndte i november 2016, hvor skolen bortviste den nu dømte lærer for at have befamlet flere elever under en filmaften. Den tog fart, da forældrene til to piger på skolen indgav en anmeldelse om, at de to piger havde været udsat for overgreb. 

Ved retssagen i april 2017 kom det frem, at der allerede i februar 2016 havde været to episoder, hvor den nu dømte lærer havde rørt ved to elever. Det udløste dengang en orientering til skolens bestyrelse samt både mundtlig og skriftlig advarsel til læreren. Elever og forældre blev ikke involveret, før læreren blev bortvist. 

21. april 2017 fandt Retten i Holbæk læreren skyldig i fem anklager om blufærdighedskrænkelse. Han blev idømt tre måneders betinget fængsel samt 80 timers samfundstjeneste. Han må ikke længere undervise børn og unge under 18 år, og så blev han pålagt at betale 80.000 kroner i erstatning til hvert af de fem ofre.

Til Nordvestnyt siger forstanderTom Hagedorn nu, at han ikke har modtaget nogen stævning, og at han, hvis den skulle blive sendt, tager den med sindsro.