Thomas Adelskov beholder borgmesterkæden i Odsherred

Den siddende borgmester Thomas Adelskov (S) bliver i den varme stol efter et godt valg for Socialdemokratiet i Odsherred.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Thomas Adelskov beholder borgmesterkæden i Odsherred Kommune.

I konstitueringen er Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Odsherredlisten, Enhedslisten og Radikale Venstre. Venstre ønsker ikke at være en del af projektet.

Socialdemokratiet vinder desuden frem i Odsherred, hvor de får ét mandat mere i byrådet. Taberen bliver Venstre, som mister et mandat.

Morten Egeskov (V) gik i baren til en taberbajer allerede klokken 23.30. Og kort før midnat ønskede han allerede Thomas Adelskov tillykke med borgmesterposten.

Nu kan Thomas Adelskov med et ekstra vundet mandat i byrådet og den brede opbakning gå igang med sine mærkesager, som blandt andet handler om iværksætteri og foreningsliv. 

Ny radikal viceborgmester

Thomas Nicolaisen, der er spidskandidat for Radikale Venstre, bliver ny viceborgmester i Odsherred Kommune.

Udover viceborgmesterposten, har han fået tjansen som næstformand for Økonomiudvalget og som medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget.

Radikale Venstre havde ingen mandater i byrået inden valget. Dermed må det siges, at de har haft et super godt valg.

- Vi er rigtig glade i det Radikale Venstre. For det første for at komme ind og for den konstituering, der er landet. Der kan vi se os selv i den aftale, der er, siger Thomas Nicolaisen til TV ØST.