Tasja Nielsen fik ikke sin erstatning efter seksuelt misbrug: Lovgivningen skal ændres

Tasja Nielsens erstatning blev ikke sat ind på en lukket konto, men derimod brugt af et familiemedlem. Nu vil hun have ændret loven.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tasja Nielsens erstatning på 50.000 kr. blev ikke sat ind på en lukket konto. Nu har et nært familiemedlem brugt pengene.

- Det vigtigste i den her sag, det er jo, at lovgivningen går hen og bliver ændret. Det er jo derfor, jeg har valgt at gå ud med min sag, siger Tasja Nielsen til TV ØST.

quote  Jeg vil ikke sige, at indsamlingen er et plaster på såret, for det er et sår, der ikke kan blive helet

Tasja Nielsen

Tasja Nielsen har kæmpet en kamp – nu skal hun kæmpe én til

Tasja Nielsens liv har været et barskt et af slagsen. Hun voksede op i Svenninge, hvor hun var udsat for seksuelle overgreb, indtil hun fyldte otte år.

Sagen kom i byretten i 2007 og senere i landsretten, hvor Tasja fik tilkendt 50.000 kroner i erstatning, som blev sat ind på et familiemedlems konto. Men selvom Tasja nu er myndig, har hun ikke fået sin erstatning.

- Jeg har rejst den her sag, fordi jeg ønsker, at udsatte børn og unge skal komme så let igennem tingene som muligt, og det gør man ikke, når der er en lovgivning, der siger, at hvis en forælder uberettiget har taget barnets penge, så skal barnet kæmpe for det.

quote Jeg er jo ikke gået ind i den har sag for at få penge. Jeg er gået ind i den, fordi lovgivningen skal ændres

Tasja Nielsen

Folketingsmedlem har indsamlet 40.000 kr. på Facebook

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Kaare Dybvad startede den 22. maj en indsamling på Facebook, for at samle de penge ind til Tasja Nielsen, som hun aldrig fik.

- Jeg er rigtig, rigtig glad for, at Kaare har valgt at lave en indsamling, og jeg er evig taknemmelig for alle de bidrag, der er kommet, og folk der har valgt at støtte mig, siger Tasja Nielsen.

På nuværende tidspunkt er der i alt indsamlet 40.000 kroner med donationer fra hele landet. Men om det er et plaster på såret for den erstatning, som Tasja Nielsen ikke har set skyggen af, er tvivlsomt.

- Det kommer an på, hvilke øjne, der ser. Jeg vil ikke sige, at indsamlingen er et plaster på såret, for det er et sår, der ikke kan blive helet. Men det plaster, der ville kunne være på mit sår, er at lovgivningen bliver ændret. Selvfølgelig er pengene en god start, men det er ikke det, sagen handler om.

quote Det er jo virkelig stort, at lille mig lige pludselig får så meget medieomtale, og det gør jo også, at sagen bliver endnu mere hypet i forhold til lovforslaget

Tasja Nielsen

Tasja Nielsen: Jeg er jo ikke gået ind i den her for pengenes skyld

Årsagen til, at Tasja Nielsen har valgt at stå frem, er ikke at få sine penge igen.

- Jeg er jo ikke gået ind i den har sag for at få penge. Jeg er gået ind i den, fordi lovgivningen skal ændres.

Ifølge folketingsmedlem Kaare Dybvad har indsamlingen fået medvind blandt Facebook-brugerne. Selv er Tasja Nielsen også glad for, at der er så mange, der har valgt at støtte op om det, både politikere, journalister og civile borgere.

- Det er jo virkelig stort, at lille mig lige pludselig får så meget medieomtale, og det gør jo også, at sagen bliver endnu mere hypet i forhold til lovforslaget.

Som reglerne er nu, er det kun erstatninger over 75.000 kroner, der sættes på en lukket konto. Tasja Nielsen håber, at loven bliver ændret, så der for det første ikke er noget maksimum eller minimum for, hvornår et beløb bliver sat ind på en lukket konto til et barn. For det andet, håber hun, at der i fremtiden ikke er en forældelsesfrist for økonomisk kriminalitet.

- Jeg håber, at det får så meget medieomtale, at politikerne vil gå ind over, og at det bliver rejst i Folketinget, som Kaare Dybvad og Peter Skaarup er i gang med.