Tasja fik stjålet sin erstatning for misbrug: Nu har politiker indsamlet 40.000 kr.

Et folketingsmedlem har nu startet en Facebook-indsamling til Tasja Nielsen, der fik stjålet den erstatning, hun havde fået for et seksuelt misbrug.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

50.000 kroner – så mange penge skulle Tasja Nielsen have haft i erstatning for et tidligere seksuelt misbrug. Men sådan gik det ikke. For de penge stjal et tæt familiemedlem.

Nu har det socialdemokratiske folketingsmedlem Kaare Dybvad startet sin egen Facebook-indsamling, hvor målet har været at indsamle de 50.000 kroner til Tasja Nielsen, som hun har mistet.

På nuværende tidspunkt er der indsamlet 40.000 kroner i alt fra hele landet.

- Jeg er helt overvældet over, at folk har taget så godt imod det. I starten var det bare folk, jeg kendte. Men nu er det folk, jeg aldrig nogensinde har mødt, og folk jeg er uenig med politisk, som donerer lokalt, siger Kaare Dybvad til TV ØST.

Tasja fik sin erstatning på 50.000 kr. stjålet

Tasja Nielsen blev seksuelt misbrugt i fem år fra hun var to år gammel og indtil hun fyldte syv år. Det fik hun en erstatning for på 50.000 kroner. Men da hun endnu ikke var myndig, blev pengene indsat på en lukket konto.

quote Jeg vidste fra start, at der var noget ekstraordinært urimeligt ved den behandling, Tasja har været udsat for

Kaare Dybvad, socialdemokratisk folketingsmedlem

Kaare Dybvad fik kendskab til sagen for en måneds tid siden. Derfor allierede han sig med Tasja Nielsen allerede dengang for at starte en indsamling i samarbejde med hende.

- Jeg vidste fra start, at der var noget ekstraordinært urimeligt ved den behandling, Tasja har været udsat for. Først at hun var udsat for overgreb i frem år, men at hun så ikke engang får de penge bagefter.

Facebook-brugere kvitterer med positive kommentarer

Siden Kaare Dybvad startede indsamlingen den 22. maj har 655 liket opslaget og 431 har delt det.

- Jeg har kun fået positive kommentarer. Jeg var lidt bange for, om nogle ville rynke på næsen. Jeg er jo politiker, så nogle syntes måske ikke jeg skulle samle ind eller blande mig.

quote Det er mange, der har skrevet til mig personligt og berettet om, at de selv har været udsat for noget lignende

Kaare Dybvad, socialdemokratisk folketingsmedlem

Tasja Nielsen var selv til gymnasiefest, da Kaare Dybvad lagde opslaget op på Facebook. Men da hun så alle de positive reaktioner, blev hun glad.

- Det er mange, der har skrevet til mig personligt og berettet om, at de selv har været udsat for noget lignende. De skriver, at det har betydet meget for dem med indsamlingen og at det er vigtigt, at der bliver sat fokus på det, siger Kaare Dybvad.

Kaare Dybvad: Jeg vil sørge for, det ikke sker igen

Som lovgivningen er i dag, er det nemlig kun erstatninger på 75.000 kr. eller derover, som bliver sat ind på lukkede konti i sager som Tasja Nielsens, hvor mindreårige er blevet seksuelt misbrugt.

- Jeg vil sørge for, at det ikke kommer til at ske igen. Jeg har fået mit parti med på det. Grænsen på 75.000 kroner skal sættes ned.

Både Kaare Dybvad og Peter Skaarup, gruppeformand for DF og formand for retsudvalget, har rejst sagen i Folketinget, med ambitionen om at få loven ændret.

- DF har også stillet spørgsmål til det her. Jeg fornemmer også regeringen har tænkt sig at gøre noget ved det.