¨

Tal med dit barn om Egebjerg

Foto: TV ØST

Chefpsykolog i Odsherred kommune, Torben Kjeldsen, opfordrer forældrene i kommunen til at tale sammen om situationen i Egebjerg. Børnene kender i forvejen til anklagerne om spædbarnsdrab og incest fra presse og fra kammeraterne i skole og daginstitution, så de har brug for hjælp til at skælne fantasi og fakta.

- Vær så ærlig som muligt. Sådan siger chefpsykolog i Odsherred kommune, Torben Kjeldsen i dag til TV2 Øst.

Han anbefaler forældre i kommunen til at tage en alvorlig snak med deres børn omkring den situation, der er opstået i Egebjerg, hvor 2 mænd nu er varetægtsfængslede for igennem en årrække at have dræbt et spædbarn og misbrugt den enes datter seksuelt.

Ifølge Torben Kjeldsen er sådanne historier, og politiets massive tilstedeværelse i Egebjerg, mens de har gravet efter et barnelig, ikke kun noget, der optager voksne. Også børnene følger interesserede med, og får informationer fra både presse og fra kammerater. Og her har de brug for forældrenes hjælp.

- De har brug for at skelne fantasi og fakta. Derfor er det vigtigt, at man som forældre taler med børnene.  Først skal man tale med hinanden og finde ud af, hvem der skal gøre det og hvordan man selv har det med sådan en historie. Hvis man bliver meget berørt af situationen, kan det godt være svært at gennemføre en samtale med barnet, der jo gerne stiller mange spørgsmål, siger Torben Kjeldsen i dag, og fortsætter:

- Man skal sørge for at gøre situationen så hverdagsagtig som muligt. Spørge sig selv - hvordan plejer vi at tale med hinanden om alvorlige ting i vores familie ? Det kan være efter maden til aften, eller når man putter. Der er nogle situationer, der indbyder til en alvorlig snak, siger Torben Kjeldsen.

Odsherred kommune har i dag holdt møde med både skole og daginstitutionen i Egebjerg, og bedt lærere og pædagoger om dels at tale med børnene om situationen, og dels om at skærpe opmærksomheden omkring, hvorvidt nogle børn virker til at blive påvirkede af situationen.

Ifølge psykolog Torben Kjeldsen er det børn helt ned i 3-års alderen der kan have brug for at tale situationen igennem.

 

02:04 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App