Tag på svømmehal kan styrte sammen - reparation vil koste mange millioner

Taget på Asnæs Svømmehal og Asnæs-Grevinge Hallen skal repareres, da skaderne er mere omfattende end først antaget. Regningen kan blive milliondyr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 12. oktober lukkede svømmehallen i Asnæs og Asnæs-Grevinge Hallen. Det skete, fordi der var en risiko for, at taget kunne styrte sammen.

I forbindelse med en reparation af taget på svømmehallen fandt man nemlig ud af, at der er råd i den bærende konstruktion til taget.

Nu har Odsherred Byråd modtaget et notat, der konstaterer, at der er tale om opfugtning og omfattende råd i tagets skjulte spærkonstruktioner.

quote Det er ikke kun svømmehallen, men også selve hallen, og derfor løber den samlet omkostning op på 15 millioner kroner

Thomas Adelskov (S), borgmester, Odsherred Kommune

Ifølge kommunens rådgiver i sagen vil en renovering af de to tagkonstruktioner koste 9,6 millioner kroner for svømmehallen og 5,8 millioner kroner for idrætshallen.

- Der er blevet arbejdet på nogle prisoverslag på, hvor meget det vil koster at reparere taget. Det er ikke kun svømmehallen, men også selve hallen og derfor løbet den samlet omkostning op på 15 millioner kroner, siger borgmester Thomas Adelskov (S).

En midlertidig løsning vil koste 2 millioner

Byrådet i Odsherred havde ellers ikke afsat mere end et par millioner kroner til reparationen i foråret. Men da man gik i gang med at åbne taget, opdagede man altså, at der var fugt og råd i spærene, og den opfølgende undersøgelse viste, at der var fare for, at taget kunne falde ned.

Derfor valgte kommunen at lukke svømmehallen, og beregninger viser nu, at det både er taget til svømmehallen og idrætshallen, dén er gal med.

- Der ligger nogle bud på, at hvis man skal lave nogle midlertidige foranstaltninger, så man kunne bruge svømmehallen i en periode, indtil man går i gang med at renovere hele taget, vil det koste to millioner kroner. Midlertidigt vil det holde halvandet til to år, siger borgmester Thomas Adelskov.

Fire forskellige scenarier:

Artiklen fortsætter under billedet.

Det er ikke kun taget over svømmehallen, der skal repareres men også taget over idrætshallen. 
Det er ikke kun taget over svømmehallen, der skal repareres men også taget over idrætshallen.  Foto: Skraafoto.dk / Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

Thomas Adelskov mødes i dag med partierne

Hallen forbliver lukket, indtil der er truffet en afgørende beslutning, forsikrer byens borgmester.

I dag har Thomas Adelskov møde med partierne, hvor de vil drøfte de forskellige løsningsmuligheder.

- Om vi træffer en beslutning i dag, som jeg indstiller til byrådet, eller om vi er nødt til at undersøge flere scenarier, det tør jeg ikke svare på.

Hvilken løsning hælder du til?

- Jeg hælder nok mere til én løsning frem for en anden. Lige nu afventer jeg dog, at partierne får lejlighed til at drøfte de løsninger, der er, og så håber jeg vi kommer ud med en fæles model og en fælles løsning, siger han.