Nyhedsoverblik

Synkefare ved hul i Rørvig afblæst

Der er ikke længere synkefare på stranden ved Kattegat Strandvej nær Rørvig. Sådan lyder meldingen fra Else Andersen, der er afdelingsleder for Natur, Vand og Klima i Odsherred Kommune.

- Der er et område langs kysten på cirka 20 meter, hvor sandet tydeligt er vandmættet, men det bærer fint to mand. Det vidner om, at forholdene langs kysten er dynamiske og ændrer sig hurtigt, skriver hun til TV2 ØST.

Torsdag var kommunen ellers ude at advare om nedsynkningsfare ved færden på stranden på grund af kviksand. Det skete på baggrund af henvendelser fra borgere, der netop havde siddet fast i sandet på stranden.

Årsagen til, at kommunen ikke har opstillet afspærring eller skiltning i forbindelse med kviksandet, er, at forholdene langs kysten konstant udvikler sig.

- Enkelte steder på de danske kyster er der permanente områder præget af kviksand og i sådanne tilfælde, hvis de skulle opstå i Odsherred, vil det give mening at lave noget skiltning. Derimod bidrager vi gerne med generel information om risikoen og oplyser om at færdsel i naturen altid sker på eget ansvar, lyder det fra Else Andersen.