¨

Svømmer glemte håndklæde på stranden – helikopter indsat i redningsaktion

Arkivfoto. Foto: Dorte Irene Sattrup Lund-Nielsen

En morgenbader, der i morges glemte håndklæde og sandaler på stranden, udløste torsdag formiddag en redningsaktion til søs.

Både blev torsdag sat i vandet, og en helikopter gik på vingerne for at finde en formodet svømmer i nød ved Fårevejle i Odsherred Kommune.

Kort efter eftersøgningen blev indledt blev den dog aflyst igen. Der var nemlig tale om en morgensvømmer, der blot havde glemt håndklædet og sine sandaler på stranden.

- Vi fik meldingen om en mulig svømmer i nød klokken 10.49. Der lå et ensomt håndklæde i vandkanten sammen med et par sandaler. Den borger, der så det havde holdt øje med det et stykke tid, og da ingen svømmer kom på land, blev der slået alarm, fortæller Charlotte Tornquist fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

Redningsaktionen kommer dagen efter, at politiet opfordrede strandgæster til at efterlade en note sammen med deres ting om deres planer og telefonnummer – og især hvornår de hoppede i, og hvornår de forventede at være tilbage på stranden.

- Vi har haft en hel række sager her i sommer, hvor folk har glemt ting på stranden eller eksempelvis er taget på længere svømmeture. Fælles for sagerne er, at der bliver slået alarm og brugt en masse ressourcer på redningsaktioner, selvom ingen er i nød, siger Charlotte Tornquist.

Fælles for sagerne er, at der bliver slået alarm og brugt en masse ressourcer på redningsaktioner, selvom ingen er i nød

Charlotte Tornquist, Midt- og Vestsjællands Politi

Efterlyst på facebook

Torsdag formiddag blev ejermanden også efterlyst via de lokale by-grupper på facebook, og politiet mener, at det måske har hjulpet med at afblæse sagen.

- Redningshelikopteren havde været der i omkring 10 minutter, da eftersøgningen blev aflyst igen fordi den rette ejermand havde hentet sit håndklæde og sandalerne. De var blevet glemt, da svømmeren var ude tidligt i morges, siger Charlotte Tornquist.

Hun understreger, at det var godt, at der blev reageret på det glemte håndklæde, men opfordrer svømmerne til også at gøre en indsats for at undgå de unødvendige redningsaktioner.

- Nogen svømmer meget langt ud, andre svømmer fra et sted til et andet. Og nogen glemmer deres ting på stranden. Under alle omstændigheder vil en seddel og kontaktoplysninger på ens efterladte ting være en stor hjælp for redningsberedskabet, siger Charlotte Tornquist.

GODE RÅD TIL STRANDGÆSTER

Er du alene på stranden for at bade?
Skal du ud på en længere svømmetur?

- Læg en seddel ved dit håndklæde
- Skriv, hvad tid du gik i vandet
- Skriv, hvor længe du regner med at være væk
- Overvej at lægge et telefonnummer til en person, der ved, at du er taget ud for at svømme

 

Ser du efterladte ejendele på stranden?
Er der ingen umiddelbar ejer i nærheden eller i vandet?

- Undersøg effekterne
- Vurdér, hvor længe tingene har ligget der
- Brug din sunde fornuft
- Undersøg stranden og vandet grundigt – en habil svømmer kan være langt væk fra tingene
- Overvej, om der rimelig grund til at alarmere politiet

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App