Svømmehal udsat for groft hærværk

Vig Svømmehal blev natten til tirsdag udsat for massivt hærværk. Ukendte gerningsmænd har smadret flere vinduer og vandbehandlingsanlægget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Personalet i svømmehallen i Vig opdagede tirsdag morgen, at den lukkede svømmehal havde haft udbudne gæster. Ukendte gerningsmænd havde været inde i svømmehallen og smadret flere vinduer og vandbehandlingsanlægget.

- En ret pervers fornøjelse. Der ikke rigtig tjener noget formål, siger Jens Larsen, som er Beredskabschef i Odherred Brandvæsen.

Jens Larsen har besigtiget skaderne i svømmehallen.

- Så har de låst de udvendige døre op. Det er jo altid godt at sikre sig en flugtvej. Så helt dumme har de trods alt ikke været, selvom jeg synes de er temmelig dumme, siger Jens Larsen.

Det omfattende hærværk vil koste Odsherred Kommune mellem 50.000-100.000 kroner, mener Jens Larsen.

Hårdt for Vig

Hærværket er især hårdt for de borgere i Vig, som har kæmpet for at få en ny hal. I august sidste år brændte Odsherred Hallen ned, men svømmehallen, som ligger lige på ad, blev reddet. Men svømmehallen fik så mange brandskader, at den har været lukket lige siden.

Derfor var der heller ikke noget af værdi at stjæle i svømmehallen.

- Man tænker jo hele tiden på, hvad er det vi gør forkert? Hvorfor skal det her ske? Hvorfor skal der hele tiden blive ved med at opstå sådan nogle ting? Fra at hallen brænder og så til dato, de ting vi har været igennem, man tænker jo på, hvad bliver det næste?, siger Torben Møller.

Torben Møller er formand for Odsherred Kultur- og Idrætscenter. Han indrømmer, at det er svært at bibeholde optimismen i Vig.

- Det kræver, at man bliver ved med at trække noget energi ud af folk og det er svært. Folk synes jo ikke, det er særlig sjovt mere. Nu var man ligesom nået lidt frem, siger Torben Møller.

Byens samlingspunkt

Odsherred Hallen var samlingspunkt for sport og borgerne i Vig. Det var derfor et stort tab, da den brændte ned i august. Derfor rammer hærværket borgerne hårdt.

- Bliver vi ved hele tiden at skulle mødes af sådan nogle ting, så synes folk ikke, det er sjovt mere og så vil de finde nogle andre steder at tage hen. Det er jeg ret overbevist om. Det mærker vi jo også lidt, at nogen trækker væk, siger Torben Møller.

I løbet af næste uge vil de mange glasskår blive fjernet fra svømmehallen. Og så skal skaderne gøres op.

Midt- og Vestsjællands Politi står på bar bund i sagen. Derfor vil de gerne høre fra folk, som ved noget om hærværket. Midt- og Vestsjællands Politi kan kontaktes på 1-1-4.

I Vig vil man fremover opsætte videoovervågning af svømmehallen.