Svømmehal lukket grundet bakterier - syge borgere opfordres til at søge læge

Borgere, der har besøgt Nykøbing Sj svømmehal, som lukkede onsdag grundet alvorlig bakterie, og oplever symptomer på sygdom, bør kontakte egen læge.

Hvis du har besøgt Nykøbing Sj svømmehal indenfor den seneste tid, og oplever symptomer på sygdom, bør man kontakte egen læge og oplyse, at man har været i svømmehallen. 

Det oplyser Odsherred Kommune på deres hjemmeside.

Meldingen kommer på baggrund af at svømmehallen tirsdag lukkede med øjeblikkelig varsel, da der er fundet Legionella-bakterier i brusehovederne i omklædningen.

Bakterien blev opdaget i en vandprøve taget lige før jul i 2022, efter en gæst i svømmehallen blev testet positiv for Legionærsyge, som fremkaldes af Legionella-bakterien.

20110306-141239-6-5616x3744ma
Læs også
Svømmehal lukker grundet bakterie i vandet
20110306-141239-6-5616x3744ma
Læs også
Svømmehal lukker grundet bakterie i vandet

Sygdommen er alvorlig

Legionærsyge er en alvorlig sygdom, som er en form for lungebetændelse med en inkubationstid på mellem to og ti dage.

Legionella-bakterien trives bedst i lunkent og stillestående vand. Smitten kan ske ved, at man indånder forstøvet vand, derfor er brusebadning en af de hyppigste smitteveje.

De første symptomer på Legionærsyge er typisk høj feber, hovedpine og muskelsmerter, som ved en influenza.

I nogle tilfælde ses der opkastning og/eller diarré tidligt i sygdomsforløbet. I løbet af kort tid indtræder tør hoste ofte ledsaget af brystsmerter. Sygdommen udvikler sig videre til lungebetændelse med åndedrætsbesvær og ofte med symptomer fra andre organer som centralnervesystemet, lever og nyrer.

Sygdommen er i de fleste tilfælde meget alvorlig, og langt de fleste patienter, der diagnosticeres, bliver indlagt på sygehus.

Herlufsholm Svømmehal
Læs også
Efter politisk uenighed: Herlufsholm Svømmehal lukker
Herlufsholm Svømmehal
Læs også
Efter politisk uenighed: Herlufsholm Svømmehal lukker

Søg lægehjælp

Dagens udmelding om at man skal søge lægehjælp, hvis man oplever symptomer, kommer efter kommunen har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed.

Og det er på baggrund af deres anbefalinger, at borgere med symptomer nu opfordres til at søge læge.

I den forbindelse skriver Odsherred Kommune også, at de vil kontakte områdets læger, så de kan være opmærksomme på henvendelsen fra borgerne.

Svømmehallen holder lukket minimum en måned frem indtil alle vandprøver er fri for bakterien.