Strid om hæveautomat

Der er kun én hæveautomat i Fårevejle Stationsby. Og den lukker nu. Det har nu fået borgerne til at regere.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er slut med at hæve penge fra automaten i Fårevejle Stationsby. Fra den 14. juli skal borgerne nu køre næsten 5 kilometer, hvis de skal hæve et større kontantbeløb. De små beløb kan de hæve i Dagli Brugsen. Men derfor mener borgerne stadig, at det er for dårligt, at Dragsholm Sparekasse nu lukker biksen.

- Det er en rigtig dårlig idé, de har fået, siger sekretær i Lokalrådet, Erik Winther.

Og han bakkes op af borgerne i byen.

- Jeg synes ikke, det er godt. Jeg synes, det er for dårligt, siger Bodil Andersen, beboer.

Men det er ikke kun Bodil Andersen, der er imod lukningen.

- Jeg synes, det er en dårlig idé. Så skal man helt til Asnæs for at hæve penge, fortsætter Lisbeth Larsen, der er beboer

Dragsholm Sparekasse kan godt forstå, at borgerne er trætte af at miste deres hæveautomat.

- Der er ikke nogen tvivl om, at det er en forringelse af servicen, og en hver serviceforringelse er skidt for den enkelte borger. Det er fuldt forståeligt, at de er trætte af det, siger Leif Nilsson, direktør i Dragsholm Sparekasse.

Men fordi hæveautomaten er teknisk forældet skal der installeres en ny, og det bliver en underskudsforretning at få en ny. De seneste år er antallet af hævinger faldet med 25 procent, og det tal vil kun stige i fremtiden, mener Leif Nilsson. Derfor vil de ikke sætte en ny op.

Lokalrådet i Fårevejle Stationsby har valgt at sende en klage til Dragsholm Sparekasse, og de håber på, at det får dem til at ændre mening.

- Jeg vil håbe, at de lytter til de folk, der bor i byen og sætter en ny automat op, siger Erik Winther.