Støttedemonstration: - Vi er på Annettes side

Søndag formiddag bliver der demonstreret foran Vig Kirke. Initiativtageren vil vise præst Annette Berg, at menigheden er på hendes side.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Vi vil have Annette Berg tilbage". Det er under denne overskrift, at Maja Rüegger fra Egebjerg i dag har kaldt sammen til demonstration.

Omkring 100 personer har indtil videre meldt deres ankomst. Sammen skal de ifølge Maja Rüegger vise Annette Berg, at de ikke synes, at behandlingen af hende fra kirkens side har været i orden.

- Jeg er både frustreret og sur. Jeg synes ikke, det er fair. Hun er en populær præst. Jeg synes, hun er skøn, og de ting, hun gør, giver altid god mening for mig, siger Maja Rüegger.

I modvind efter snak om reinkarnation

Præst Annette Berg kom i krydsilden, da hun i programmet Præstens Lektie udtalte, at hun troede på, at sjæle kan leve videre i nye kroppe.

Se klippet, der startede sagen: Præst: Sjæle kan leve videre i nye kroppe

Efter tjenstlige samtaler med biskoppen og fælles udsendte meldinger om, at hun stod afstand fra reinkarnation, endte det alligevel med, at hun blev fritaget for tjeneste frem til årsskiftet.

Den beslutning tog biskop Peter Fischer-Møller, da Annette Berg udsendte en personlig meddelelse kaldet "Korrektion", hvor hun igen lod døren stå på klem for reinkarnationstanken.

Læs også: Præst fritaget for tjeneste 

- Har aldrig hørt hende forkynde reinkarnation

Annette Bergs holdning til reinkarnation bekymrer ikke Maja Rüegger, der jævnligt kommer i Vig Kirke.

- Hendes forhold til reinkarnation, ser jeg som, at hun undersøger ting. Jeg har ikke så meget mod, at hun personligt overvejer det. Jeg kan godt forstå, at det ikke er noget hun kan prædike, men jeg har heller aldrig hørt hende forkynde reinkarnation, siger hun.

- Vi er på hendes side

Udover frustrationen over, at Annette Berg er blevet fritaget for tjeneste, så har Maja Rüegger også taget initiativ til demonstrationen af andre grunde.

- Vi hører hele tiden præster udtale sig om, hvilken tro, der er rigtig. Men jeg synes også, at menigheden skal komme til orde. Måske Annette også har brug for opbakning. Vi vil vise, at vi er på hendes side, forklarer hun.

Demonstrationen samles klokken 10.30 udenfor Vig Kirke.