¨

Store væskende sår efter badetur

Foto: TV ØST

Det kan have alvorlige konsekvenser at kaste sig ud i bølgerne ved Havnebyen på Sjællands Odde. Vandet er nemlig spækket med bakterier fra kloakvand, og mange aner det ikke.

Et enkelt lille skilt på 25 gange 50 centimeter i græsset oven for stranden ved Vester Havnevej i Havnebyen på Sjællands Odde er al den advarsel, beboere og turister får mod at bade i vandet, skriver Nordvestnyt.

Kender problemerne
Michael Thing Rasmussen, der bor på Vester Havnevej, kender godt til problemerne med vandet omkring kloakudledningen, men til sankthans gik det galt.

- Der var mange mennesker på stranden, og min hund Arkan legede med nogle børn, og så lykkedes det ham at smutte ud i vandet, siger Michael Thing Rasmussen til Nordvestnyt.

Forsøger at stoppe turister
Den lille smutter fik alvorlige konsekvenser for hunden, der siden har lidt af en alvorlig stafylokok-infektion på ben og ører.

- Han kradser sig hele tiden og har det rigtigt skidt, fortæller hundeejeren, der siden har brugt meget tid på at løbe over vejen og ned på stranden, når han ser turister, der er på vej i vandet.

- Jeg kan ikke lade være med at advare dem - især hvis de har børn med. For det lille skilt er der ingen, som ser, fortæller Michael Thing Rasmussen, der er så harm over den dårlige skiltning, at han nu har sendt dyrlægeregningen til Odsherred Kommune.

Ingen hjælp fra kommunen
Men her der ikke hjælp at hente.

"Hvor beklageligt det end er, at din hun angiveligt har været syg som følge af overløb fra renseanlægget, må kommunen samlet set afvise at være ansvarlig for de udgifter, du har haft", lyder det i en mail fra Odsherred Kommune.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App