Store og små høstede grøntsager på Lammefjorden

Geopark Odsherred afholdt høstdag for børn og voksne på besøgsmarken på Lammefjorden. De mange grøntsager skal nemlig i hus, inden frosten kommer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tirsdag hjalp alle til med at at få høstet kål, rødbeder, gulerødder og andre grøntsager, som gror på besøgsmarken ved Fårevejle Stationsby. Marken skulle nemlig høstes, inden frosten kommer.

I dag tog kommunens yngste borgere fra lokale dagplejere og børnehaver for sig i grøntsagsbuffeten.
Men flere skoler og institutioner, samt ældreplejens køkkener var også inviteret til høstdagen.

Det er Geopark Odsherred og en arbejdsgruppe af frivillige landmænd og agronomer, som står bag høstdagen. Og de havde et særligt budskab til børnene.

- Det er vigtigt, at vi får fortalt børnene, hvor tingene kommer fra, siger Arne Fjordgaard Andersen.

Del af oplevelsesrute

Projektleder hos Geopark Odsherred, Helle Nordgaard, håber, at dagens besøgende får mere ud af dagen, end bare et par grøntsager med hjem.

- Jeg håber, de får en rigtig god oplevelse for det første. Så håber jeg, at de får nogle gode historier med hjem, og at de grøntsager, de høster i dag, giver dem lyst til at gå efter lokale grøntsager, siger Helle Nordgaard.

Besøgsmarken er en del af en 10 kilometer, lang oplevelsesrute på Lammefjorden. Og her fortæller de frivillige historier om landbruget og om livet på Lammefjorden. Alle er desuden velkomne til at besøge besøgsmarken, når den har åbent.

Besøgsparken åbnede i sommer, og projektet kører de næste fem år.