Stor succes med at finde frivillige til Nakkefestival

Nakkefestivalen har én frivillig til to gæster, og det har ikke været noget problem med at finde hjælpende hænder.

Mens mange festivaler denne sommer har kæmpet med at finde frivillige, så har det ikke været noget problem for Nakkefestival i Rørvig.

I år afholder de den 25. udgave af festivalen. Med er 800 betalende gæster, og så er der 400 frivillige, der er med til at holde festivalen kørende. 

Og spørger man arrangørerne, så er den en god grund til, at de har så let ved at skaffe frivillige.

- Jeg tror, at det er fordi, at vi giver de frivillige det ansvar, de har lyst til at tage. Vi giver dem en god oplevelse, og de får lov til at sætte deres eget præg og skabe en god festival for hinanden, siger Mikkel Skum, der er medarrangør af festivalen.

Mikkel Skum, medarrangør Nakkefestival.
Mikkel Skum, medarrangør Nakkefestival. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Frivillig begejstring

Én af dem, der er frivillige, er Nikolaj Berner. Han står blandt for affaldssortering, der er meget vigtig for Nakkefestival.

- Mit arbejde er, at der bliver kørt affaldssortering og hentet pant. Derudover arrangerer jeg, at andre frivillige går rundt med en vogn og hjælper gæsterne med at holde stedet rent og hjælpe med at sortere deres affald og sørge for, det kommer det rigtig sted hen, siger Nikolaj Berner.

Læs også
Nakkefestival er i fuld gang: - Alle er her lidt for at fjolle
Læs også
Nakkefestival er i fuld gang: - Alle er her lidt for at fjolle

Han har været frivillig i flere år. Han har ikke været det i affaldssorteringen før, men han holder af sin tjans.

- Affald er et beskidt job, men nogen skal jo gøre det. Jeg synes, det er okay at være den, der holder det rent og står tidligt op, siger Nikolaj Berner.

Også Jonas Westergaard, der er på festivalen for første gang, er glad for at være frivillig.

- Det er sjovt at komme ind i det for første gang. Man får fornemmelsen af, at der er sygt mange, der kender hinanden på forhånd. Der er en ret speciel "nakkevibe", fortæller han.

Læs også
Festival dropper frivillige: - De vil hellere betale for at feste
Læs også
Festival dropper frivillige: - De vil hellere betale for at feste

Den store begejstring for at skabe en god festival smitter af på gæsterne. Det mener Emil Bruun fra Lejre i hvert fald.

- Man kan mærke, at festivalen bliver afviklet af folk, der bare har lyst til det. Der er så meget kærlighed og fællesskab. Det er super rart at være en del af, siger Emil Bruun.

Der er masser af opgaver for de frivillige at kaste sig over. Her er det affaldssortering.
Der er masser af opgaver for de frivillige at kaste sig over. Her er det affaldssortering. Foto: Morten Spuhr - TV2 ØST

Musik og krea-hjørne

På festivalen kan man opleve en masse forskellig ting. Der er masser af musik, men ikke med store kendte udenlandske bands som på så mange andre festivaler.

- Nakkefestival er lidt sjov, for den er meget inkluderende, så der skal være lidt af alt. Punkerne har noget, de kan feste til. Så skal der være noget udfordrende, og så kommer der noget lidt mere eksperimenterende, siger Nikolaj Lund, der er musikbooker på Nakkefestival.

Udover musik er der også et helt program med "Krea og Gøgl". Der er alt fra dansekonkurrencer, til nøgenbadning og sansetegning. 

Læs også
Snart åbner Vig Festival for 25. gang - hundredvis af frivillige løber stærkt for at blive klar
Læs også
Snart åbner Vig Festival for 25. gang - hundredvis af frivillige løber stærkt for at blive klar

I år kan festivalen så fejre jubilæum, og det glæder Kasper Andersen, der var med til at grundlægge festivalen for mere end 25 år siden.

- Jeg bliver simpelthen så glad over, at det bliver ved, og de skaber den ånd, der er her. Du kan se, at der fyldt op med glade mennesker, og det er der hvert eneste år. Jeg er skide stolt over, at folk fører stafetten videre, siger Kasper Andersen.

Festivalen startede onsdag den 27. juli og slutter lørdag den 30. juli.