Stolt driftsdirektør: Det er et nyt kapitel for Dragsholm Slot

Der var overvældende jubel blandt personalet hos Slotskøkkenet på Dragsholm Slot, da det onsdag blev afsløret, at de har fået en Michelin-stjerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ud til Sejerøbugten i den sydvestlige del af Odsherred ligger det historiske Dragsholm Slot i naturskønne omgivelser. Et slot, der har ligget lige der i 800 år og gennem krige og adelige bryllupper.

Onsdag blev der så skrevet et nyt kapitel i slottets historie, da det endelig lykkedes køkkenchef Claus Henriksen og resten af teamet i Slotskøkkenet at få en meget prestigefyldt anerkendelse: En Michelin-stjerne.

Det nye kapitel i slottes lange historie fremhævede køkkenchefen selv, da han stolt modtog prisen under Michelin Guidens uddeling i Stockholm, og det billede kan også driftsdirektør Claus Fribo hjemme på slottet nikke genkendende til.

quote Man kan se på drengene, at der virkelig er følelser i kog. Det betyder meget for alle

Claus Fribo, driftsdirektør på Dragsholm Slot

- Det er en forløsning. En stor anerkendelse og et nyt kapitel i Dragsholms Slots kapitel, som Claus (Henriksen,red.) også sagde det. Man kan også se på drengene, at der virkelig er følelser i kog. Det betyder meget for alle, sagde direktøren med henvisning til en brølende flok køkkenmedarbejdere viklet ind i hinanden i én stor bjørnekrammer.

Overvældende følelse

Men selvom hæderen er stor, så var ordene også knappe hos nogle af medarbejderne i restauranten.

- Vi er glade. Virkelig glade. Men man skal næsten lige fordøje det, inden man kan sige mere. Det er meget overvældende, siger køkkensouchef Christoffer Sørensen.

Dragsholm Slot har i flere omgange været nævnt som et muligt bud på en Michelin-restaurant. Og det er altså nu blevet virkelighed.

Danmark har nu 24 michelinrestauranter