Steen blev kastet rundt i systemet med blodprop i benet: Måske finder nogen mig død

Steen Valentin Jørgensen fra Nykøbing Sjælland blev kastet rundt i systemet, efter han fik konstateret en blodprop i benet. Region Sjælland beklager forløbet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Steen Valentin Jørgensen og hans søster Leni Valentin Hansen har flere gange gennemlæst den klage, de har sendt til Holbæk Sygehus efter det forløb, som Steen Valentin Jørgensen var igennem den 5. december.

Leni Valentin Hansen har hjulpet sin bror med at udfærdige en klage. For Steen Valentin Jørgensen er nemlig født for tidligt og er lettere retarderet. Men denne klage ville hun gerne have været foruden.

- Da jeg får opringningen, og han fortæller mig, hvad der er sket, så er min første tanke: "Det er løgn," siger Leni Valentin Hansen til TV ØST.

Langt forløb

Det hele begyndte den 5. december, hvor Steen Valentin Jørgensen skulle til tjek for sin knogleskørhed på Holbæk Sygehus. På sygehuset fik han konstateret en blodprop, men der skulle gå op til flere timer, før han fik behandling. Her måtte han angiveligt finde sig i at blive kastet rundt mellem sygehus, lægevagt og egen læge.

quote Det kan være, at der er nogen, der skal finde mig død i morgen

Steen Valentin Jørgensen,  Nykøbing Sjælland

- Det virker totalt åndssvagt for at sige det på rent dansk. Det virker som om, at hvis jeg havde lagt mig ned på gulvet og havde sagt åh, jeg har ondt i hjertet, så havde de måske gjort noget ved mig, siger Steen Valentin Jørgensen.

Familie: Chokerede forløb

Ifølge familien foregik forløbet således: Steen Valentin Jørgensen bliver behandlet på osteoporoseklinikken for knogleskørhed, da sygeplejersken konstaterer, at han har fået en blodprop i benet.

Herefter bliver han sendt til akutafdelingen. På akutafdelingen beder de ham om at gå til lægevagten. Men lægevagten siger, at han skal kontakte sin egen læge.

Da Steen Valentin Jørgensen ringer til sin egen læge, sender lægen ham tilbage til akutafdelingen, men her får han besked om, at han skal ringe til lægevagten. Lægevagten tilser ham og sender ham til akutafdelingen endnu engang.

Her får han konstateret en stor blodprop, som er vandret fra benet og op i lysken. Han ender med at blive behandlet med blodfortyndende medicin og bliver så sendt hjem med beskeden om, at han skal komme igen dagen efter, fordi der ikke er en læge tilstede, der kan ultralydsscanne ham.

Forløbet har chokeret Steen Valentin Jørgensen.

- Jeg tænkte også, hvorfor tør de sende mig hjem, hvad kan der ske i løbet af natten? Samtidig tænker jeg også, at det kan være, at der er nogen, der skal finde mig død i morgen, siger han til TV ØST.

Sygehus: Vi beklager

Hverken Region Sjælland eller Holbæk Sygehus har ønsket at stille op til interview til TV ØST.

Region Sjælland oplyser dog til TV ØST, at de ikke kan genkende hele billedet, men at de beklager forløbet med henblik på, at dialogen med patienten omkring reglerne for lægevagt skulle have været bedre. Samtidig understreger Region Sjælland, at Steen Valentin Jørgensen har fået den behandling, han skulle have.

Regionen oplyser desuden, at den mener, at Steen Valentin Jørgensen blev tilbudt at overnatte på sygehuset, men at han selv valgte at tage hjem.

Klager til patientklagenævnet

Familien har nu tænkt sig at sende klagen videre til patientklagenævnet.

- Jeg vil ikke have, at det sker igen. Det kan ikke passe, at fordi man har en retarderet bror, at så skal der være normale mennesker, der følger med ham, siger han.