Statsminister om drab på botilbud: - Man skal ikke miste livet ved at gå på arbejde

En 29-årig medarbejder har mistet livet, efter han blev stukket ned på et bosted i Fårevejle. Det har fået statsministeren til tasterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 29-årig mandlig medarbejder er afgået ved døden, efter han onsdag eftermiddag blev stukket med kniv. 

En 19-årig mandlig beboer er anholdt i sagen og sigtet for drab på den 29-årige medarbejder, som blev stukket flere gange med kniv. Den 19-årige fremstilles i grundlovsforhør torsdag klokken 13.00.

Den alvorlige hændelse har nu fået statsminister Mette Frederiksen til at kommentere sagen på sin Facebook-profil.

- Her på årets sidste dag er mine tanker hos familien og kollegaerne til den 29-årige mand, der i går blev dræbt, mens han passede sit arbejde på et bosted for voksne i Fårevejle. Det er dybt tragisk, skriver hun.

- Man skal ikke miste livet ved at gå på arbejde. Uanset om man arbejder med mennesker med psykiske lidelser - eller andre steder i vores samfund. Det er desværre ikke første gang, det sker. Vi skal blive bedre til at passe på de ansatte. 

19-årig mand anholdt

Politiet blev onsdag klokken 15:11 tilkaldt til Riisvej i Fårevejle, der ligger i Odsherred kommune, hvor den tilskadekommen mand var blevet fundet på vejen. Da ambulancen kom frem, kunne det konstateres, at manden var stukket med kniv.

Ambulancepersonalet ydede førstehjælp, og den 29-årige blev hentet af lægehelikopteren og fløjet til Holbæk Sygehus. Skaderne var dog så alvorlige, at hans liv ikke stod til at redde, og han blev erklæret død på sygehuset.

Vicepolitiinspektør hos Midt- og Vestsjællands Politi, Lars Krogsgaard, der leder efterforskningen, ønsker ikke at kommentere på, hvad der ligger til grund for, at den 19-årige beboer er blevet anholdt.

- Det ligger selvfølgelig implicit, at vi mistænker ham for at have noget med det at gøre. Men jeg vil gerne lige have overstået grundlovsforhøret, inden jeg udtaler mig om det, siger han til TV2 ØST.

Gerningsstedet blev undersøgt onsdag aften af politiets kriminalteknikere og afsøgt med hunde.

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke udtale sig yderligere om efterforskningen, da den 19-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor der vil blive begærede lukkede døre.

Sjette drab siden 2012

Det er langtfra første gang, at ansatte på institutioner i socialpsykiatrien er blevet overfaldet og i værste fald dræbt, mens de var på arbejde.

Socialpædagogernes Landsforbund har oplyst, at der er tale om det sjette drab i sektoren siden 2012.

FAKTA: Seks ansatte dræbt på bosteder siden 2012

Ifølge fagforbundet FOA vidner hændelsen om, at det socialpsykiatriske område er underprioriteret.

Ressourcerne - både de økonomiske, faglige og menneskelige - er ikke fulgt med tiden, siger næstformand Thomas Enghausen.

- Det er et område, der har været politisk underprioriteret. Det er ikke et område, der er stemmer i, siger han til TV2 ØST.