¨

Stål-kolos er Nykøbing Sjællands nye vartegn

Foto: TV ØST

En 24 meter høj vandtank skabte i dag kø ved Nykøbing Sjælland. Og det var også et sjældent syn, da byen i dag fik sit nye vartegn.

Én walkie talkie, to kraner og 125 tons stål; Det er ingredienserne til et projekt, der kan sætte selv den mest garvede transportkonsulent på prøve. En kolosal vandtank skulle i dag løftes fra byggepladsen til sin permanente plads lige uden for byen. Vandtanken udgør hoveddelen af Nykøbing Sjællands nye solvarmeanlæg, som i alt kommer til at fylde 18.900 m2.

 

 - Der kommer til at stå solfangere hele vejen rundt i sådan et cirkelslag, fortæller Michael Hansen, som er entreprenør på projektet, der startede helt tilbage i 2010. For ham har projektet været en oplevelse ud over det sædvanlige.

 

 -  Jeg er jo vant til at lave små sommerhuse og så en enkelt skole i Nykøbing, så det her er absolut det største, uden sammenligning, siger han. Seks millioner liter vand skal snart fyldes i den enorme tank - en proces der tager en hel måned. Men først skulle den altså lige sættes på plads, og det var ikke så nemt endda. Tanken skulle placeres i sin sokkel med stor præcision og det krævede mere end ét forsøg. Men efter tre timer stod det 24 meter høje vandtårn endelig på sin plads.

Og således må byens 100 år gamle vandtårn fremover stå i skyggen af Nykøbing Sjællands nye, grønne varetegn.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App