Sportshal får omfattende vandskader af regnen og må lukke i en periode

Regn og blæst går nu også ud over idrætsudøverne i Asnæs. Byens hal har fået en omfattende vandskade som følge af hård blæst og store mængder regn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store mængder af regn og blæst har givet udfordringer for idrætsudøverne i Asnæs.

En dårlig kombination af meget nedbør og hård blæst har fået vand til at løbe ned i murværket på byens hal.

quote Vi har tradition for at rykke lidt sammen i bussen, når sådan noget sker

Preben Nielsen, halinspektør, Asnæs-Hallerne

- Det er rigtig meget vand, der er kommet ind i en mur mellem hallen og omklædningsfaciliteterne. Det har været et forfærdeligt vejr, forklarer halinspektør Preben Nielsen til TV2 ØST.

Skaderne bør udbedres straks, så de ikke udvikler sig, forklarer halinspektøren. Arbejdet med vandskaderne betyder, at både hallen og omklædningsrummene bliver lukket fra mandag den 2. marts 2020 og indtil videre.

Starter arbejdet på mandag

Et skadeservicefirma er sat på opgaven og vil gå i gang mandag. Her vil man også få skabt et overblik over skadens fulde omfang. Derfor er det endnu for tidligt at sige noget om, hvornår hallerne kan åbne igen,

Preben Nielsen vurderer, at man i næste uge vil blive klogere på, hvornår hallerne kan åbne igen.

- Der skal pilles sten ud af væggen, så en varmekanon kan blæse væggen tør. Og så piller man også alle lofterne ned for at se, om der også er vand der, siger han.

Rykker sammen i bussen

Vandskaden går i første omgang ud over de foreninger, som bruger hallen hver aften. Dog begynder forårssæsonen snart, så mange aktiviteter rykker udenfor.

- Det kunne dog godt have ventet et par måneder, når nu det skulle være, siger Preben Nielsen.

Foreningerne blev onsdag kontaktet, og så vil man i den kommende uge danne et overblik og lægge en plan for, hvordan aktiviteterne kan blive afholdt i kommunens andre haller, forklarer han.

- Vi har tradition for at rykke lidt sammen i bussen, når sådan noget sker, siger Preben Nielsen med henvisning til de brande, som tidligere har raseret kommunens idrætshaller.