Sort register nægter at rette ind

Trods en dom i en injuriesag og en bøde på 500.000 kroner nægter manden bag Det Sorte Register at fjerne de stødende registreringer på hjemmesiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For lidt over 3 uger siden blev Det Sorte Registers stifter Ole Christiansen dømt for injurier mod 5 politikere og embedsmænd fra Odsherred Kommune, men trods dommen og en bøde på 500.000 kroner nægter manden bag registeret at fjerne de stødende tekster på hjemmesiden.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt på sin hjemmeside sn.dk.

Griner af kommune

Dommen i Retten i Holbæk lød ellers på, at han udover at betale 20 dagbøder á 100 kroner eller 20 dages fængsel, 100.000 kroner i erstatning til hver af de 5 forurettede og betaling af sagsomkostninger på knap 40.000 kroner skulle fjerne oplysninger fra 2 hjemmesider og offentliggøre dommen i Nordvestnyt, men Ole Christiansen nægter altså at fjerne teksten på hjemmesiderne.

- Jeg har nemlig ikke tænkt mig at følge en afgørelse fra en dansk domstol omkring Det Sorte Register, og jeg vil aldrig betale sagsomkostninger, erstatninger eller andet. Hjemmesiden er tysk registreret og hostet i USA, så jeg kan kun grine af Odsherred Kommune, siger Ole Christiansen til Nordvestnyt. 

Hængt ud for kidnapning og terror

På sin hjemmeside skriver Det Sorte Register selv, at den har til formål at registrere alt fra advokater og kommunalt ansatte til virksomheder og plejefamilier, hvis de efter borgernes mening har overtrådt loven, eller hvis en borger føler sig uretfærdigt behandlet. For 5 politikere og embedsfolk i Odsherred Kommune har det betydet, at de med navn blev hængt ud på 2 hjemmesider og beskyldt for blandt andet pligtforsømmelse, kidnapning, terror mod familier, embedsmisbrug, overtrædelse af diverse love, personforfølgelse og ulovlig medicinering.

Sendt til fogedretten

Odsherred Kommune valgte at anlægge sag for bagvaskelse, injurierende og æreskrænkende sigtelser på de 2 hjemmesider, som Ole Christiansen er ansvarshavende for, tilbage i juli 2013 og fik 6. januar altså medhold i alle påstande.

Sagen er nu sendt til fogedretten i Sønderborg, og Odsherred Kommune forventer, at de sørger for, at ulovlighederne bliver slettet på Det Sorte Registers hjemmeside.