Sognepræst om Annette Berg-sagen: Det har været skidt for folkekirken

At en præst har erklæret støtte til ukristelig lære har ikke ligefrem gavnet den danske folkekirke, lyder det fra sognepræst Jesper Bacher om reinkarnationssagen fra Vig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mandag blev det officielt, at sognepræst Annette Berg igen kan vende tilbage til sit job i prædikestolen i Vig Kirke.

Dermed er der altså foreløbigt sat punktum i en turbulent sag, hvor biskop Peter Fischer-Møller tilbage i november valgte at fritage Anette Berg fra tjeneste efter udtalelser om tro på reinkarnation i programmet Præstens Lektie på TV ØST.

Ifølge en anden sognepræst, Jesper Bacher fra Brandstrup på Lolland, har hele sagen været dårlig for folkekirken.

- Det har været skidt at en præst går ud og offentligt erklærer støtte til en ukristelig lære om døden og opstandelse. Det er mildest talt ikke godt og har kun tjent til forvirring og utroværdighed, siger han til TV ØST.

Da sagen begyndte blev Annette Berg i første omgang kaldt til tjenstlig samtale hos biskoppen og holdt under skærpet tilsyn. Da hun efterfølgende meldte ud, at hun stadig var åben for reinkarnation, blev hun kaldt til endnu en samtale og blev fritaget for tjeneste resten af 2015.

I dag meldte biskoppen dog ud, at Annette Berg står ved sit præsteløfte og at hun derfor kan vende tilbage til tjeneste.

- Jeg er utrolig glad og lettet over afgørelsen, som har fundet sted i dag og jeg glæder mig rigtig meget til at skulle i gang igen, siger Anette Berg.

Forvirret forløb

Ifølge sognepræst Jesper Bacher har sagen om reinkarnation været en noget forvirrende affære. Det er den fortsat, lyder det, selvom Anette Berg nu ikke længere er fritaget fra tjeneste, lyder det.

- Det er klart, at det godt kan være lidt svært at tage alvorligt, men det kan jo ske, at det nu er lykkedes for biskoppen at få Anette Berg på bedre teologiske tanker. Men det har været forvirrende, det har givet tvetydige signaler og man kan jo ikke undgå at tænke over, hvad der nu kommer til at ske, siger sognepræsten i Brandstrup på Lolland.

Jesper Bacher understreger dog, at han er glad for, at sagen nu virker til at være afsluttet.

- Hvis hun virkelig tilbagekalder sin støtte til reinkarnation og lukker døren for den lære og står fast på bekendelsesgrundlaget, jamen, så skal der selvfølgelig også være mulighed for at gå med bedre tanker.

Om Anette Berg stadig tror på reinkarnation vil hun i dag ikke kommentere på.