Sognepræst Annette Berg fortsat fritaget for tjeneste

I november blev sognepræst Annette Berg fra Vig fritaget for tjeneste efter udtalelser om, at hun tror på reinkarnation, men selv om fritagelsen kunne skulle gælde året ud, var det ikke hende, der stod for gudstjenesten i dag søndag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Annette Berg er endnu ikke tilbage på prædikestolen i Vig Kirke.

I november sidste år blev hun fritaget for tjeneste året ud ud, fordi hun i TV ØST programmet Præstens Lektie udtalte, at hun tror på reinkarnation. I første omgang førte udmeldingen til en tjenestlig samtale hos biskop Peter Fischer-Møller og en periode under tilsyn, men da hun kort tid efter som en kommentar til kritikere, der mente, at hun var blevet sat på plads, skrev, at hun stadigholdt døren åben for reinkarnation, kaldte biskoppen hende til endnu et møde og valgte altså at tage hende ud af tjeneste.

- Dermed rejste hun igen en berettiget tvivl om, hvorvidt hun som præst i den danske folkekirke ved sin brug af begrebet reinkarnation forkynder reinkarnation, lød det fra biskoppen.

Fritagelsen skulle gælde året ud, men da der var gudstjeneste i Vig Kirke i dag søndag klokken 10.30, var hun stadig ikke tilbage på prædikestolen. Her var det i stedet sognepræst Anette Sørensen fra Højby Kirke, som forestod gudstjenesten, og det er endnu uvist, hvornår Annette Berg kommer retur.

- Hun er fritaget for tjeneste, indtil jeg har haft en afsluttende samtale med hende, der vil finde sted i starten af det nye år. Derefter kommer vi med en melding, siger Peter Fischer-Møller til sn.dk.

Læs også: Biskop indkalder sognepræst til ny samtale

Se klippet, der startede sagen: Præst: Sjæle kan leve videre i nye kroppe

Læs også: Menighedsråd i Vig bakker op om kontroversiel præst

Læs pressemeddelelsen her