Sognepræst afholder sin første gudstjeneste efter kritik

Sognepræst Annette Berg var i dag på prædikestolen for første gang oven på en uge i massivt stormvejr

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Annette Berg har været på manges læber, siden hun i Præstens Lektie udtalte, at hun tror på reinkarnation. Selvom hun har været udsat for voldsom kritik i egne rækker, tog hun dog alligevel imod menigheden i Vig til søndagsgudstjeneste, som hun plejer. Her mødte hun stor opbakning fra de fremmødte: 

- Jeg er bl.a. kommet for at støtte op om Annette, som jeg har løst sognebånd til. Jeg hører ellers til Fårevejle kirke, men jeg støtter op om hendes holdninger, den måde hun prædiker på og det hun står for, fortæller Jane Gabriel fra Fårevejle. 

Annette Berg som det gode eksempel

Det var dog ikke kun i Vig, at Annette Berg var i fokus i dag. Jens Vollmer, præst i Haraldsted og Allindemagle sogne, valgte nemlig at bruge Annette Bergs situation som inspiration til sine søndagsprædikener:

- Jeg tager sagen op som et eksempel på, hvordan vi diskuterer i dagens Danmark for at vise, hvordan man i kirken også har travlt med at dømme andre, forklarer Jens Vollmer.

En fantastisk præst

Menigheden i Vig er godt trætte af denne her sag, og de håber, at den snart går i glemmebogen, så Annette Berg kan få lov til at prædike, som hun altid har gjort:

- Jeg håber sandelig, at hun bliver ved med at prædike i lang tid fremover. Jeg er vant til at høre hende, og det har jeg stor glæde af, siger Folmer Leide fra Vig.

Samme holdning deler Inga Lundstoft, der også bor i Vig og har sin faste gang i kirken:

- Hun er den mest fantastiske præst, vi nogensinde har haft.