¨

Sø-sikkerhed på dagsordenen efter drukneulykke

Foto: TV ØST

Folketingsmedlem vil have minister ind i sag fra Højby Sø.

 

En Christiansborg-politiker vil have en minister til at undersøge regler for sø-sikkerhed, skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Folketingsmedlem Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti undrer sig over, at Naturstyrelsen Vestsjælland ikke vil opsætte redningsudstyr ved Højby Sø.

Hans reaktion kommer efter en drukneulykke på Højby Sø søndag den 13. marts, hvor en 13-årig dreng fra Nr. Asmindrup efter ulykken stadig ligger i respirator.

Ifølge skovrider Jens Peter Simonsen foregår færdsel ved søen på eget ansvar, og han har ikke planer om at opsætte redningsudstyr, fordi det vil skæmme naturens udseende, men den køber folketingspolitikeren ikke.

- Hvor der er offentlig adgang og vand, er det da helt logisk, at man indtænker sikkerhed, og argumentet med, at det er grimt, holder da ikke. Hvorfor skulle vi så have hjertestartere alle mulige steder? De er da heller ikke kønne, siger han til Venstrebladet og fortsætter:

- Jeg vil nu gå til ministeren og spørge til de præmisser, som Naturstyrelsen lægger til grund.

Både brandvæsenet og den mand, der forsøgte at redde drengen den 13. marts, kritiserede, at der ikke var opsat redningskrans eller andet redningsudstyr ved søen.

01:45 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App