¨

Snoreklip med boltsaks åbner nyt teater

04:29

I Odsherred satser de hårdt på, at kulturen kan være med til at skabe mere liv i området. Det skal blandt andet ske med et helt nyt teater midt i Nykøbing Sjælland til en pris af op mod 40 mio. kroner. Første etape af det storstilede projekt blev indviet i dag.

Borgmester Thomas Adelskov må have en boltsaks i brug for at åbne det ny Odsherred Teater.

1 af 2

Borgmesteren måtte have det tunge værktøj i brug, da det ny Odsherred Teater blev indviet.

Der var masser af gak og grin på Algade i Nykøbing Sjælland, hvor 1. etape af byens nye kulturelle samlingspunkt lørdag blev åbnet.

Odsherred Teater er rykket ind på den centrale adresse, der tidligere husede en Irma-forretning.

Skuespillere på scenen sørgede for god underholdning, blandt andet da borgmester Thomas Adelskov (S) skulle foretage det traditionelle snoreklip.

Boltsaks måtte tages i brug

I dagens anledning var det nemlig en massiv jernkæde, der skulle klippes over, så borgmesteren blev gjort godt og grundigt til grin, da han fik stukket en almindelig saks i hånden.

- Du kan da heller aldrig finde ud af en skid, lød det tørt fra konferencieren.

Thomas Adelskov fik dog til sidst lov at benytte en boltsaks, og så gik det lidt nemmere med at komme kæden til livs, så det ny Odsherred Teater endelig kunne erklæres åbent. 

- Det er en stor dag. Beliggenheden her midt i gågaden gør det meget lettere tilgængeligt for borgerne at få kulturelle oplevelser.  Jeg tror, det vil betyde meget for både bylivet og de handlende her i Nykøbing, lød det efterfølgende fra borgmesteren.

Flyttet ind i byen

Odsherred Teater har hidtil haft til huse i det gamle sindssygehospital i Annebergparken et stykke uden for byen.

Flytningen til den mere centrale beliggenhed har indtil videre kostet godt 10 mio. kroner. Næste del af projektet bliver en stor teatersal til 20-30 mio. kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App