Slutspurt for indsamling

Julen får det bedste frem I os. I hvert fald hvis man gør det op i bidrag til fattige familier hos Vestsjællands Bilsyn I Slagelse. Tirsdag slutter indsamlingen, og i Asnæs bor en af dem, der har sendt penge afsted til julehjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For to år siden ramte finanskrisen familien Zakrisen fra Asnæs. Far blev fyret, og mor kom på sygedagpenge.

- Det er forfærdeligt, når man skal sige til sine børn, at julen altså ikke bliver, som den plejer, siger Patricia Aarup Zakrisen.

Familien var så heldig at få tildelt julehjælp, og det reddede juleglæden i Asnæs hos tre små drenge og deres forældre.

- Det hjalp os, så vi ikke skulle tænke på pengeproblemer og kunne koncentrere os om at nyde julen med vores drenge, siger Patricia Aarup Zakrisen.

Året efter tegnede fremtiden lidt lysere for familien. Men så mistede Patricia Aarup Zakrisen sin mand Ronnie ved en tragisk arbejdsulykke.

- Hele ens liv går til grunde. Man føler, at alt smuldrer, siger Patricia Zakrisen.

Nu er familien så småt ovenpå igen, og så var det, at Patricia Zakrisen besluttede sig for at give noget igen.

- Da jeg så indslaget i TV2 ØST om folk, der ikke har råd til at holde jul, og om indsamlingen, så tænkte jeg, at jeg havde et overskud, og det ville jeg gerne give noget af, siger hun.

Det blev til 10.000 kroner, og det er et beløb - og ikke mindst en historie - som gør manden bag indsamlingen både glad og rørt.

- Da jeg hørte det, blev jeg rørt. Det må jeg indrømme. Det er flot gjort, siger Niels Rask, Vestsjællands Bilsyn.

Listen af personer, der har givet et bidrag til Dansk Folkehjælps julehjælp, er efterhånden tre sider lang. Beløbet sniger sig op over de 200.000 kroner, men det endelige resultat vil Niels Rask ikke afsløre før tirsdag.

- Jeg afslører det for Dansk Folkehjælp klokken 17, og jeg er sikker på, at de bliver overraskede, siger Niels Rask.

Vestsjællands Bilsyn afslutter indsamlingen med hygge og checkoverrækkelse tirsdag eftermiddag. I Asnæs går Patricia Aarup Zakrisen lidt mere stille med dørene, og selv om hun har hjertet på rette sted, så er det ikke noget, hun vil høre tale om.

- Jeg vil bare gerne hjælpe, og jeg tror ikke, at jeg har et større hjerte end andre. Det er bare sådan, jeg er, siger hun.